Defensa't denunciant els incompliments del Departament en matèria de temperatures0

911 04/06/2010, 10:23       #Mobilitzacions,

El Reial Decret 486/1997, de 14 d'abril (BOE núm. 97, de 23 d'abril de 1997), estableix les disposicions mínimes de seguretat i salut en els llocs de treball. En el capítol II, article 7.1 tracta sobre les condicions ambientals i diu:

"L'exposició a les condicions ambientals dels llocs de treball NO HA DE COMPORTAR CAP RISC per a la seguretat i la salut dels treballadors. Amb aquesta finalitat, aquestes condicions ambientals i, particularment, LES CONDICIONS TERMOHIGROMÈTRIQUES dels llocs de treball s'han d'ajustar al que estableix l'annex III."

L'annex III tracta les condicions ambientals dels llocs de treball i diu:

"1. L'exposició a les condicions ambientals dels llocs de treball no ha de comportar cap risc per a la seguretat ni la salut dels treballadors.

2. Així mateix, i tant com sigui possible, les condicions ambientals dels llocs de treball no han de constituir cap font d'incomoditat ni molèstia per als treballadors. A aquest efecte, cal evitar les temperatures i les humitats extremes, els canvis sobtats de temperatura, els corrents d'aires molestos, les olors desagradables, la irradiació excessiva i, en particular, la radiació solar a través de finestres, llums o envans de vidre.

3. Els locals de treball tancats han de complir, concretament, les condicions següents:
a) La temperatura dels locals on es facin treballs sedentaris propis d'oficines o similars ha d'estar compresa entre els 17 i els 27º C.
La temperatura dels locals on es facin treballs lleugers ha d'estar compresa entre els 14 i els 25º C.
b) La humitat relativa ha d'estar compresa entre el 30 i el 70%.
c) Els treballadors no han d'estar exposats ni sovint ni contínuament a corrents d'aire..."

El Departament d'Educació no compleix, any rere any, les normes sobre condicions ambientals establertes en aquest decret, malgrat les contínues denúncies per part d'ASPEPC·SPS. Li importa ben poc la salut laboral dels professors.

ASPEPC·SPS vol fer arribar tots els casos a l'Administració i demana:
1.Que es racionalitzi el calendari escolar tenint en compte les condicions climàtiques del nostre país.
2.Que es posin els mitjans tècnics (aire condicionat) per resoldre aquestes condicions.
3.Que els centres de secundària puguin, tal com es demana des de fa temps, concentrar al matí les classes, en els mesos de final i principi de curs.

Per tal de tirar endavant aquestes mesures necessitem la col·laboració dels centres, dels coordinadors de salut laboral i dels professors. Us demanem que ens feu arribar les condicions termohigrométriques dels vostres centres per poder fer les corresponents denúncies mitjançant aquest formulari o bé que les feu arribar directament vosaltres mateixos al Departament utilitzant el model normalitzat de comunicat de riscos per temperatures altes


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal