Carta d'una docent de secundària enviada al conseller Maragall i resposta d'aquest0
1613 14/06/2010, 08:50 Enviat per http://secundariaempipada.blogspot.com/. #Vaga, #Retribucions, #Mobilitzacions,
Sr. Maragall,
Li faig arribar aquest missatge per informar-lo que avui estic treballant, per tant no faig vaga, ja que No em puc permetre més retalls en la meva propera nòmina, però també vull manifestar que:
No estic d'acord amb les mesures de retallada de sous a funcionaris i treballadors públics, no perquè no pensi que tots hem de contribuir a ajudar a l'economia del país, sinó perquè quan les coses van bé mai no tenim compensacions, especialment des del Departament d’Educació, però quan van maldades, som els primers a rebre la clatellada.
També m'agradaria recordar que són vostès, els polítics i governants, qui estan al servei dels ciutadans. Per això, haurien de demostrar DE FORMA CLARA el seu sacrifici.
Amb anterioritat a aquesta mesura, encara que només fos per dignitat i per donar exemple, haurien d'haver plantejat algunes mesures prèvies, com poden ser:
- Revisió i eliminació dels múltiples càrrecs que tenen alguns integrants de l'Administració Pública
- Revisió i eliminació de la gran quantitat de càrrecs a germans, cunyats, amics, personal de partits, etc. , que, com tant bé sap Vostè, s'han multiplicat durant el Seu Mandat
- Eliminació de les despeses sumptuàries del seu Departament
- Deixar per a millors ocasió la implantació del programa d'ordinadors 1x1, la despesa és enorme i no està gaire clar ni que funcioni el sistema, ni que doni el resultat esperat (no s'han analitzat les proves pilot)
Per tot això li agrairia que alguna vegada escoltés la veu del professorat que treballa a les aules i no la dels seus lúcids assessors (polítics i professors alliberats que estan als sindicats o a diferents institucions)(el sou dels quals es podrien també estalviar) ja que cada dia que passa el nivell dels nostres alumnes no deixa de baixar i això comporta el “fracàs escolar oficial” (els alumnes que no acrediten l’ ESO) i el “no oficial”, els dels alumnes amb uns nivells de coneixements deplorables, tant dels que finalitzen la Primària, com la Secundària.
Vostè sap PERFECTAMENT, que la solució no passa per donar un miniordinador a cada alumne, de fet la majoria disposa d'ordinador a casa seva.
Per finalitzar, vull que quedi clar, que la motivació a escriure-li aquesta carta és la meva indignació total per com s'ha desenvolupat la retallada de sous i, sobretot, la meva immensa preocupació per l'estat de caiguda lliure en què es troba l'educació al nostre país.
Atentament
Resposta d'en Maragall
Benvolguda ****,
Agraeixo el temps que heu dedicat a escriure’m aquest missatge i, per sobre de tot, que no hàgiu fet vaga, la qual cosa també interpreto com el vostre compromís amb uns serveis públics de qualitat. Entenc perfectament tot el que m’expliqueu, però us haig de dir -com us podeu imaginar- que no comparteixo alguns dels arguments que m’exposeu.
En primer lloc, us comento que quan l’economia ha funcionat bé, sobretot en les dues darreres legislatures, el Govern ha apostat per incrementar significativament els recursos dedicats a l’educació (el nombre de docents, millores retributives, formació, millores horàries...), especialment en un període en què l’alumnat s’ha incrementat en gairebé un 20%. Per il·lustrar-vos aquest fet, us vull fer coneixedora d’algunes xifres:
- El nombre de docents ha crescut un 35,4%: en només sis anys comptem amb 15.000 docents més i hem reduït el percentatge de personal interí en 13 punts. El creixement acumulat de la plantilla ha estat, des del curs 2003-2004, del 53,2% en el cas de l’educació primària i del 17,7% en l’educació secundària.
- El professorat del cos de mestres ha reduït dues hores setmanals de docència directa amb l’alumnat (ha passat de 25 a 23 hores), per tal de millorar la tutoria dels i de les alumnes i l’atenció a les famílies; es va reduir una hora en el curs 2006-2007 i l’altra en el curs 2007-2008.
- El pressupost del Departament per al 2010 és un 83,1% més elevat que el del 2003.
- Actualment, els i les professionals de l’educació a Catalunya tenen uns ingressos superiors als del 83,6% dels assalariats i assalariades del país.
En segon lloc, com bé sabeu, els sous de les persones que treballem al sector públic s’han reduït proporcionalment al nivell salarial de cadascú, també el sou d’aquells qui governem. Creiem que circumstancialment és necessari aplicar aquest ajust temporal per tal de preservar l’estat del benestar i protegir els serveis públics de qualitat.
En tercer lloc, no em semblen acceptables algunes de les falsedats que llanceu en el vostre escrit sobre aquest Govern, les persones que el componen i aquest Departament. I us voldria dir que només pel fet de repetir-les sense cap evidència fefaent, feu que esdevinguin encara menys certes i més buides de raons, sobretot si qui les llança és un servidor públic docent.
En quart lloc, us voldria dir que el Projecte eduCAT1x1 no significa simplement “regalar” un ordinador a cada noi o noia. És més transcendent i va més enllà. És l’inici d’una nova concepció de l’educació del segle XXI que combina: a) tecnologies digitals per a alumnat i docents; b) connectivitat a les aules; c) continguts educatius digitals, i d) formació del professorat.
També hem de tenir en compte que, d’ençà que vam engegar aquest Projecte, més de la meitat dels centres d’ensenyament secundari de Catalunya s’hi han afegit voluntàriament, la qual cosa indica que es tracta d’un Projecte ben valorat entre els i les docents i la comunitat educativa i -per tot allò que constatem- especialment apreciat pel mateix alumnat.
Finalment, us voldria dir que en cap cas comparteixo la vostra opinió sobre la caiguda lliure de l’educació, però en canvi sí que comparteixo la necessitat de millorar-la, per això des del Departament d’Educació hem estat proactius: així, hem volgut modernitzar l’educació del nostre país a través de la Llei d’educació. El que no és acceptable és la situació en què ens la vam trobar l’any 2003, en què un 30% no completava els estudis postobligatòris.
Agraeixo l’atenció i l’interès que mostreu en el vostre escrit.
Cordialment,
Ernest Maragall i Mira
Conseller d’Educació
facebook
twitter
enllaçar
comentar
Comentaris
Sense comentaris.Afegir comentari
Atenció al professorat
Dirigiu les vostres consultes i/o les peticions de visita de centre al Centre d'Atenció al Professorat.