Instruccions d'inici de curs d'EOI, EASD i Adults0

1197 16/06/2010, 10:18       #Mesa sectorial, #LEC,

Ordre del dia:

1- Proposta de resolució per la qual s’aproven les instruccions per a l’organització i el funcionament dels centres d’arts plàstiques i disseny per al curs 2010-2011.

2- Proposta de resolució per la qual s’aproven les instruccions per a l’organització i el funcionament de les escoles oficials d’idiomes per al curs 2010-2011.

3- Proposta de resolució per la qual s’aproven les instruccions per a l’organització i el funcionament del centres i aules de formació de persones adultes.

Novetats comunes a tots tres tipus de centres

La major part de novetats són relatives a l’adequació de les instruccions a la nova normativa i legislació i al canvi de dates de cada curs:

  • Canvi de les dues hores de reducció lectiva del professorat de més de 55 anys per dues hores de reducció no lectiva.
  • Normativa de permisos i llicències: Canvis en la regulació dels dies de juliol. Els dies addicionals de vacances reconeguts en el punt 11.3 de l’Acord general sobre condicions de treball (Resolució TRI/3345/1995) s’aplicaran en els dies de juliol "en els quals no s’exigeixi la presència del professorat en els centres".
  • Canvis en la normativa dels plans d’emergència.
  • Canvis en el model de notificació d’accidents.
  • Precisions sobre l’autorització d’ús d’imatges.
  • Precisions sobre la normativa de protecció de dades.
  • Desapareix la precisió de que els membres del Consell Escolar han de tenir dues hores de reducció no lectiva.

CENTRES DE FORMACIÓ D’ADULTS

I. Organització general del centre.

Seguint la LEC, totes les escoles hauran de tenir el projecte educatiu de centre.

5. Memòria. Incorpora "l’avaluació del grau d’assoliment dels objectius acadèmics".

6. Alumnat. Podran matricular-se els alumnes que es "troben en procés d’obtenció d’un permís de treball".


II. Oferta educativa

9. Formació bàsica
- Les convalidacions i acreditacions ja no figuren a la normativa, perquè són al Decret.
- Avaluació: pendent d'aprovació pel Consell Escolar de Catalunya.

9.2.1.4 Superació de l’etapa: "amb caràcter excepcional, l’equip docent pot decidir que un alumne amb un mòdul no superat en algun àmbit aprovi aquest àmbit, tenint en compte la seva maduresa, les actituds i els seus interessos, (...). Per prendre aquesta decisió, cal el vot favorable d’un mínim de 2/3 dels membres de l’equip docent".

Aportacions específiques d’ASPEPC·SPS

1. Procés de preinscripció
a) Problemes d’espais
El Departament suposa una ocupació del grups d’entre 25 i 35 alumnes, però aquesta ocupació supera en molts casos la capacitat real de les aules. Això provoca problemes per inscriure tots els alumnes que el Departament accepta a les llistes de preinscripció. En concret, hi ha molts problemes a informàtica. També genera dificultats el fet que la prova de nivell dels ensenyaments d’informàtica i anglès al GES es fa amb posterioritat a l’admissió dels alumnes a les llistes. Proposta: El centre enviarà una relació de la capacitat màxima real de les aules que el Departament tindrà en compte a l’hora d’atorgar les places.
b) Data de la preinscripció
El Departament obliga a fer la preinscripció al juny, però la llista obtinguda és irreal perquè hi ha alumnes que no apareixen al setembre, i, sobretot, la majoria de l’alumnat té preferència per matricular-se al setembre. Per tant, tot recollint una demanda generalitzada a les escoles d’adults, i tal com fan les escoles oficials d’idiomes (EOIs), també exigim que la preinscripció es realitzi al setembre i abans de la matriculació es facin les proves de nivell.

2. Informàtica Tots els sindicats hem demanat si els nous cursos d’informàtica COMPETIC 1 i COMPETIC 2 donen dret als títols ACTIC Bàsic i ACTIC Mitjà, recentment creats -i molt publicitats- pel Departament.

3. Horari del professorat
Exigim la mateixa reducció horària de 2 hores lectives per als professors de secundària que ja disposen els mestres, amb l’agreujant de la major dificultat de les tutories de GES comparades amb les d’instrumental. A moltes escoles, resulta que els mestres fan les mateixes hores lectives que els de secundària. Només USTEC-STEs s’hi ha mostrat d’acord. La resta de sindicats i el Departament han contestat que aquesta demanda no es pot atendre perquè no és el que diu l’acord signat en el seu moment entre departament i sindicats que regula aquestes condicions.

4. Ensenyaments a impartir
a) La normativa hauria de dir que els professors de secundària impartiran de manera prioritària els ensenyaments del seu àmbit, ocupant el seu horari en ensenyaments de secundària i la preparació de les proves d’accés de grau mitjà i grau superior i a la universitat. Com que els mestres tenen les competències per impartir-los, a molts centres els estan fent, traient hores als professors de secundària.
b) Molts professors de secundària acaben les classes de les proves d’accés a CF i universitat al maig, i les direccions els obliguen a fer classes d’instrumentals (alfabetització, català i castellà a nouvinguts, etc), incomplint el repartiment de tasques per cossos docents. En aquest punt, la resta de sindicats s'han tornat a remetre a l’acord ja esmentat del qual ASPEPC·SPS no forma part. En la seva línia, el Departament ha recollit les propostes i prou.

ESCOLES D’ARTS i DISSENY

6.5 Introducció del mecanisme de càlcul per a l’obtenció de la nota mitjana dels estudis de disseny. No queda clar –s’ha preguntat per part d'ASPEPC·SPS- si també val per als estudis de restauració.

6.6 Nova regulació específica dels nous estudis.

ESCOLES OFICIALS D’IDIOMES

1. Cal afegir els “cursos especials” a la programació general del centre.
1.2 Obligació d’informar l’alumnat de les programacions.
11.3 Mecanisme de renovació de l’autorització de cursos especials ja concedits.
20.1 Necessitat de coordinació dels plans d’emergència en els centres que comparteixen espais.
ASPEPC·SPS Demana l’adequació del calendari de matriculació a la realitat dels centres.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal