Els alumnes catalans de primària, dels pitjors d'Espanya0

700 16/06/2010, 10:26   

Els alumnes catalans de quart de primària (de 9 o 10 anys) són els dotzens entre les 17 comunitats autònomes, només per davant dels escolars andalusos bascos, canaris, balears i valencians, a més dels de Ceuta i Melilla.

Així queda recollit a la primera avaluació general de diagnòstic elaborat pel Ministeri d'Educació, elaborada entre 28.000 escolars d'arreu d'Espanya que van fer quart el curs 2008-2009. Els nens catalans no arriben al nivell de suficiència i han suspès amb 497 punts (l'aprovat se situava en els 500), mentre que els alumnes de la Rioja són els que han obtingut millor nota (542 punts). El ministeri d'Educació publicarà els resultats de la prova aquest dimarts, però 'El Periódico' ja n'ha tingut accés i ha avançat algunes dada. A Catalunya, des de fa dos cursos, la Generalitat avalua els coneixements als alumnes a sisè de primària. Els resultats de la prova catalana es coneixeran aquest dimecres.

Com recorda 'El Periódico', la prova constava de quatre exàmens: competències lingüístiques, habilitats matemàtiques, ciències socials i ciutadania i coneixement del món físic. En el primer, en el qual s'avaluava el domini de la llengua vehicular de l'ensenyament en cada comunitat (a Catalunya, el català), és on els alumnes catalans han tret millor nota, 503 punts, que els situa en la novena posició.

També han aconseguit 503 punts en ciències socials i ciutadania, però amb aquesta nota només aconsegueixen situar-se en la 12a posició. En matemàtiques han aprovat pels pèls, amb 501 punts, que els deixa en 10a posició. Han suspès la prova de coneixement del món físic, amb 480 punts, que els relega a la 13a posició. En aquest cas, però, la Generalitat ha al·legat que els alumnes van ser preguntats per temes que no s'estudien al temari de quart de primària a Catalunya.

Els alumnes de la Rioja, els millors

Al capdavant d'aquest rànquing se situen els alumnes de la Rioja, amb 542 punts de mitjana en els quatre exàmens. Per darrera, se situen els escolars d'Astúries (536), Castella i Lleó (536), l'Aragó (531), Madrid (530) i Navarra (529).

Per contra, els nens de Ceuta i Melilla són els que han obtingut els pitjors resultats a totes les proves. Tampoc aproven els alumnes andalusos (494 punts), els bascos (480 punts), tot i viure a la comunitat amb el PIB més alt per habitant i més despesa per alumne, els canaris (473), els balears (473) ni els valencians (470), que s'han situat per darrera dels catalans.

Relacionat

Magisnet 25/05/2010, Diego Francesch: Cataluña en el puesto 12 de la Evaluación de Diagnóstico 2009


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal