Peticions d'ASPEPC·SPS a les direccions dels centres0

1318 23/06/2010, 10:40       #Mobilitzacions,

A l'atenció del director/a.

Benvolgut company/a,

Les mesures que ha aplicat recentment el Departament d'Educació, consistents bàsicament en els retalls salarials d'un 7% del sou base i trienis, d'un 5% dels complements i la congelació salarial per al 2011, amb aquests retalls incorporats, pel que fa al perjudici salarial de tots nosaltres, així com de retall de mig professor per institut, de restricció en la cobertura de substitucions, d'hores globals de coordinació i dels majors de 55 anys, entre d'altres, signifiquen, en la pràctica, una major càrrega de treball per al conjunt del professorat, un col·lectiu ja prou castigat per les dificultats que hi ha avui en dia a l'ensenyament.


Estem segurs que tots plegats volem un professorat motivat en la seva feina. Malauradament, no sembla que aquesta sigui la voluntat del Departament per tal com redueix els salaris i les dotacions generals dels centres, la qual cosa equival a exigir més a canvi de menys. Per tant, entenem s'ha de suplir d'alguna manera la desconsideració que l'Administració està manifestant envers el professorat.
En nom propi, i en el de molts docents que s'han dirigit al nostre sindical, et demanem que facis el màxim esforç -dins de la legalitat- per suavitzar i minimitzar, tant com sigui possible, les mesures de penalització explícita que el professorat està patint actualment. Estem segurs que d'una manera raonable i sense contradir cap normativa, es pot fer de més i de menys. En aquest sentit, et fem arribar la petició que consideris l'aplicació de les següents mesures de "contenció":

1) Reducció al mínim de les activitats extraescolars. Només són obligatòries si estan programades; si no es programen, òbviament, no cal fer-les; no hi són.

2) Reducció al mínim de les reunions fora de l'horari de permanència obligatòria i situar les obligatòries i les estrictament necessàries en una freqüència mínima. Hi ha moltes reunions puntuals que es poden fer a l'hora del pati, virtualment o amb una simple comunicació escrita.

3) Les activitats que suposen una feina addicional -com ara els treballs de síntesi o els projectes de recerca- es poden reconduir cap a un format menys complicat, reduint així la feina que comporten al professorat. Les instruccions del Departament no imposen cap model concret, per tant, és possible trobar fórmules més raonables que impliquin menys esforç addicional per al professorat.

4) Als majors de 55 anys, que s'han vist privats de la petita reducció lectiva de dues hores que tenien, se'ls podria alliberar d'alguna guàrdia i mirar de compactar-los l'horari. És a dir, alguna compensació.

5) L'enorme complicació de les feines de final de curs (sessions d'avaluació, exàmens ordinaris, extraordinaris etc...) podria organitzar-se de manera més raonable i menys feixuga.

Ben segur que, amb bona voluntat i amb consciència de les penalitzacions que està patint el professorat, es poden trobar maneres de fer menys dura una feina ja prou difícil i que ara s'haurà de fer en unes condicions manifestament empitjorades, tant pel que fa a les condicions salararials com a les dotacions generals de recursos. Estem segurs que el professorat sabrà agrair-ho i veurà en les direccions uns companys a l'altura de les circumstàncies.

Finalment, ens permetem també de demanar-vos, al conjunt de direccions de secundària, en general, que eleveu al Departament - com farem nosaltres- una petició que sens dubte contribuiria en bona mesura a la contenció de la despesa -contenció tan necessària a hores d'ara, segons ens diuen i us diuen- i que alhora significaria una compensació al professorat pels perjucidis que li està tocant patir: l'aplicació de la jornada intensiva a secundària. Això contribuiria a reduir les despeses, tant pel que fa als consums generals dels centres, com ara, per exemple, a les dels menjadors escolars. Es tracta d'una mesura que s'està aplicant a la pràctica totalitat de CCAA de l'Estat, incloses aquelles que han aparegut molt per damunt nostre en les avaluacions de diagnòstic que periòdicament es duen a terme.

T'escrivim amb la convicció que entendràs que la nostra carta, i les peticions que inclou, estan pensades des de la voluntat, tant de mantenir i millorar la qualitat del sistema educatiu públic, com d'alleujar les feixugues penalitzacions que l'Administració pretén carregar sobre les espatlles del professorat.

Sense cap altre particular, volem aprofitar l'avinentesa per saludar-te cordialment.

El Comité Executiu de la Federació ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal