El nyap de l'educació i les TIC a Catalunya0

748 28/06/2010, 09:42   

Una notícia que fa pena. El Departament d'Educació recomana tenir els llibres de paper a mà als centres, per si la connexió a Internet dels portàtils que tindran els alumnes de secundària falla. Per evitar que els pares, que ja pagaran 150 euros per portàtil, hagin de pagar els llibres de paper, s'espera que els estudiants de cursos superiors els els deixin.

Tot plegat de república bananera. Fem les coses a mitges, amb mala previsió, amb mal plantejament. Perquè, em pregunto si no és possible que els portàtils dels estudiants tinguin els llibres en format electrònic al seu disc dur? Si els tenen al disc dur, potser serà que duran DRM i que s'hagi de verificar la validesa de l'usuari per poder-los consultar? Com s'explica això de la dependència de la connexió per accedir als llibres?

Continuem. Recentment es va presentar la plataforma Empúries, que serà la plataforma dels llibres electrònics del Departament d'Educació. Una plataforma per comprar els materials, una plataforma per garantir que les editorials continuïn amb el seu model de negoci i que continuïn sent propietàries del coneixement i no la societat. No s'ha apostat per crear continguts lliures, amb la col·laboració remunerada a les editorals, cosa que es podria haver plantejat amb temps, i potenciant la creació d'una comunitat per crear i fer evolucionar els continguts. Però, en plena febre 2.0 és millor impulsar un projecte que crea molts dubtes quant a idoneïtat, quant a plantejament i quant a inversió -i no sóc anti-TIC, suposo que no cal demostrar-ho-.

Només queda veure si, com diuen els rumors, el Departament passa d'utilitzar programari lliure per als entorns d'aprenentatge virtual (Moodle) a utilitzar una plataforma no lliure i de pagament. Seria ja el súmmum.

http://manelzaera.blogspot.com/2010/06/el-nyap-de-leducacio-i-les-tic.html


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal