Sobre les adjudicacions provisionals: el retorn a l'opacitat dels "vells temps" amb "roba nova"0

890 14/07/2010, 09:06       #Serveis Jurídics, #LEC, #Comunicats,

Una vegada comprovat, amb perplexitat, que el Departament d'Educació no ha volgut fer pública la llista de les adjudicacions provisionals d'estiu i consultats els nostres serveis jurídics, ASPEPC·SPS vol manifestar el seu rebuig davant d'aquesta nova "cacicada" que ens retorna als "vells temps" tot i que no és cap sorpresa i continua la línia d'administració despòtica que es va emprendre amb la LEC. Això sí, amb un vestit nou: la protecció de dades.

El Departament d'Educació ens ha denegat (a nosaltres i el que és més greu, al professorat afectat) l'accés a a la llista d'adjudicacions provisionals d'estiu tot al·legant que ha de respectar la legislació en matèria de protecció de dades, segons la qual, no es poden difondre dades personals per Internet.

Després de recabar informes als nostres serveis jurídics la conclusió que treu ASPEPC·SPS és clara: entenem que aquest argument es basa en una interpretació si més no restrictiva del que diu aquesta legislació.

El procés de les adjudicacions hauria d'estar presidit per la publicitat i la transparència. Seria perfectament legal, i sobre tot legítim, fer pública la llista de les adjudicacions sense necessitat d'incloure-hi dades personals "sensibles", sinó només aquelles que poden ser publicades sense vulnerar cap dret. Per exemple, una llista amb el nom, l'especialitat, la fase d'adjudicació, el col·lectiu al qual pertany cada persona i, en el seu cas, el nombre d'ordre a la borsa de treball, seria suficient per poder aclarir els nombrosos dubtes i queixes que el procés suscita.

Creiem necessari, a més, manifestar el nostre desacord amb que calgui demanar una "cita" per a poder conèixer alguna dada del procés d'adjudicació. Aquesta mena de pràctiques tenen un regust feudal i "clientelistes" que no ajuda a confiar en la desitjable correcció del procés.

Recordem als nostres afiliats que els nostres serveis resten a la seva disposició per a qualsevol reclamació, incloent-hi la via judicial si s'escau i que en la Resolució EDU/1080/2010, de 6 d'abril, es diu:

—7 Reclamacions i recursos

Amb la publicació de la resolució definitiva i les llistes corresponents es consideraran efectuades les notificacions als interessats.

Contra la resolució definitiva d'adjudicació de destinacions pels procediments previ i general les persones interessades podran interposar recurs de reposició davant el subdirector general de Plantilles, Provisió i Nòmines en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva publicació.

La valoració de les al·legacions manifestades en les sol·licituds de comissió de serveis per circumstàncies de caràcter personal o professional greus, per la seva pròpia naturalesa, només la poden realitzar de manera graciable les direccions dels serveis territorials corresponents i del Consorci d'Educació de Barcelona. En conseqüència, les reclamacions que es presentin en disconformitat amb la proposta efectuada per la direcció dels serveis territorials o del Consorci d'Educació de Barcelona només es podran tenir en compte si s'aporta nova documentació justificativa relacionada amb la circumstància greu que motiva la petició. Per tant, en cap cas, el possible recurs requerirà resolució individual expressa contra la seva denegació.

Federació ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal