Sobre els llibres digitals en el projecte EduCAT1x10

572 26/07/2010, 10:28   

Cada dia sembla més clara la relació de les editorials amb els governs de les diferents CC.AA. Dóna la sensació, que d’una o altra forma, siguin les editorials qui estiguin marcant les pautes i els temps del desplegament de l’Escola 2.0 (i no vull entrar a valorar els fabricants de netbooks, els quals han incrementat la seva facturació d’una forma espectacular). La darrera notícia sobre aquest conxavament entre les editorials i el Departament d’Educació de Catalunya, sorgeix amb la següent publicació, realitzada avui mateix al DOGC, per la qual es dóna publicitat al procediment d’adhesió de les llibreries a les funcions de la plataforma del Departament d’Educació eduCAT 1×1.

Llegint atentament aquesta resolució, es comenta el següent:

“El Departament d’Educació ha posat en marxa el projecte eduCAT 1×1 de desplegament de tecnologies digitals a les aules, que comporta que els llibres de text i altres materials didàctics hagin de ser en suport digital. A fi i efecte de garantir que tots aquells centres i alumnes que s’han adherit al projecte esmentat puguin tenir accés a aquest materials el Departament d’Educació ha posat en marxa el procés de contractació d’una plataforma digital denominada eduCAT 1×1. A través d’aquesta plataforma alumnes i professors podran accedir als catàlegs de les llibreries i adquirir-ne els materials“.

El que se’ns comenta, és la posada a disposició de les llibreries d’un punt de venda online del seu material, de manera gratuïta (pagada per tots els contribuents). Això ja comença a ser exagerat, ja que sembla que no n’hi ha prou en subvencionar a les editorials, sembla ser que s’allarga aquesta subvenció fins als punts de venda finals. Fins ara feia bastanta mala olor, però a dia d’avui el tuf ja comença a ser considerable.

Per acabar, us enllaço la publicació que s’ha fet al DOGC el dia d’avui, la qual podeu consultar en el següent enllaç.

http://www.xarxatic.com/novetats-sobre-els-llibres-digitals-en-el-projecte-educat1x1/


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal