L'empresa Aventia gestionarà la nova plataforma digital Atria (EduCAT 1X1)0

842 04/08/2010, 10:55   

Aventia Iberia S.L., amb la col·laboració de la cooperativa educativa Abacus, serà l'empresa que dissenyarà, desenvoluparà, posarà en marxa i gestionarà la plataforma de continguts digitals educatius per als alumnes de l'educació bàsica de Catalunya. La nova plataforma digital es coneixerà, a partir d'ara, amb el nom d'Atria.

El Departament d'Educació subvencionarà la compra de llibres digitals per al curs vinent a gairebé 95.000 alumnes de secundària catalans. A través d'una plataforma digital, pionera arreu del món, cada estudiant podrà adquirir tots els materials educatius necessaris. Per fer-ho, els alumnes tindran un compte personal virtual on a principi de curs Educació hi carregarà 30 euros. Si els continguts escollits pel centre tenen un cost superior, les famílies podran recarregar el compte. De moment, entre els 500 centres que han fet les comandes de llibres digitals, només un 12,7% de les famílies hauran de pagar més de 30 euros. L'empresa Aventia gestionarà la nova plataforma digital, batejada com a Atria.

Aventia Iberia S.L., amb la col·laboració de la cooperativa educativa Abacus, serà l'empresa que dissenyarà, desenvoluparà, posarà en marxa i gestionarà la plataforma de continguts digitals educatius per als alumnes de l'educació bàsica de Catalunya. La nova plataforma digital es coneixerà, a partir d'ara, amb el nom d'Atria.

Aventia ha obtingut una puntuació de 91 sobre 100 en el concurs d'adjudicació enfront la UTE El Corte Inglés-Telefónica que ha obtingut una puntuació de 86 sobre 100.

A través de la nova plataforma, els professors, les famílies i els alumnes trobaran, ordenada, l'oferta de les llibreries digitals. Aquesta oferta serà tant de pagament com d'accés lliure, i inclourà els continguts de les grans i les petites editorials. També inclourà aquells materials elaborats per docents o altres entitats que també tenen una gran qualitat però tenen poca difusió actualment.

Atria permetrà al Departament d'Educació, fer un seguiment exhaustiu de la marxa de la digitalització de les aules i permetrà també detectar i buscar solució als problemes que sorgeixin a mesura que es desenvolupi el Projecte eduCAT 1x1, una iniciativa capdavantera arreu del món.

Compte virtual

Abans de començar el curs, les famílies disposaran d'un compte personal virtual. No serà una targeta ni tindrà comissions. A la pràctica, serà un codi que estarà ubicat a la plataforma digital i comptarà amb el suport financer de 'la Caixa'. amb qui Aventia ha establert un acord. La necessitat que l'empresa guanyadora tingués un acord amb una entitat financera era requisit del concurs d'adjudicació.

Segons la proposta presentada per Aventia al concurs, el compte personal es podrà recarregar a través de diferents vies. Per exemple, mitjançant un missatge de mòbil, a través d'Internet, per una transferència bancària o ingressant els diners en efectiu.

Finalment, la proposta d'Aventia fixa que es podran fer 'compres massives delegades', de manera que es facilita que, en els casos que es consideri necessari, sigui el propi centre educatiu qui efectuï la compra efectiva dels continguts digitals dels seus alumnes.

30 euros per a cada alumne

El Departament d'Educació finançarà amb 30 euros la compra del material escolar digital per a cada alumne. Aquesta quantitat de diners s'ingressarà en el compte personal virtual de cada alumne.

En cas que el centre educatiu hagi escollit uns materials amb un cost total superior als 30 euros, les famílies aportaran la diferència al seu compte moneder i, posteriorment, les llibreries digitals que venen aquests materials digitals faran el cobrament a través de la plataforma Atria, descomptant els diners del compte personal virtual de cada família.

Durant el mes de juliol, les direccions dels centres participants en el projecte EduCAT 1x1 han estat estudiant i escollint els materials educatius que utilitzaran els seus alumnes durant el proper curs.

Entre els més de 500 centres que han fet les comandes, amb gairebé 95.000 alumnes participants, només un 12,7% de les famílies hauran de pagar, per la seva part, més de 30 euros.

Accés per codis

La Plataforma Atria generarà fins a sis possibles noms d'usuari perquè cada alumne pugui accedir-hi (adreça de correu electrònic, NIF, número de la Targeta Jove, àlies diversos...) i una única contrasenya per a tots aquests noms d'usuari, que escolliran els propis alumnes.

A banda, per cada alumne es generaran dues paraules clau més, per tal que les puguin utilitzar els pares, tutors o persones autoritzades a fer els pagaments o delegar aquesta autorització en els propis alumnes.

Un cop l'alumne entri a la plataforma digital, es trobarà amb un botó clarament identificat que li portarà a les dades del seu perfil. En aquest espai trobarà, a banda dels seus noms d'usuari i contrasenyes, el codi del compte corrent virtual i els continguts educatius digitals que li ha assignat la direcció del centre o el seu tutor.

Com a excepció per al començament del curs 2010-2011, tots els centres comptaran amb uns codis provisionals per a tots els alumnes. Aquests codis, de validesa temporal, seran els que els alumnes podran utilitzar mentre no s'hagi fet el pagament a les llibreries. Un cop fet el pagament, l'alumne obtindrà un codi vàlid per a tot el curs.

Aventia Iberica SL, que a més de la col·laboració de la cooperativa Abacus compta amb la de les empreses Microsoft i Indra, va presentar una proposta econòmica per import de 1.527.118,64 euros IVA exclòs, amb una baixa del 15% respecte el pressupost de licitació, que era de 1.796.610,17 euros. El contracte amb l'empresa Aventia serà per un termini de dos anys prorrogables un màxim de dos anys més.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal