El PP valencià es planteja eliminar el català de l'educació perquè ho veu 'insostenible'0

521 12/08/2010, 12:11   

El conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, demanarà la revisió del model lingüístic del sistema educatiu al País Valencià. Assegura que l'educació en català i castellà 'planteja dificultats d'ajust'.

El conseller d'Educació valencià, el popular Alejandro Font de Mora, ha assenyalat que cal una “revisió” del model lingüístic del sistema educatiu perquè “no es pot sostenir una doble línia en valencià i castellà arreu del País Valencià”. Font de Mora creu que el model actual “planteja una dificultat d'ajust a les necessitats dels individus”.

En relació a les crítiques que han pogut despertar les seves declaracions, Mora afirma que “no creu que es pugui dir que el govern desatén el valencià”. Per la seva banda, la secretaria d'Educació del PSPV, Pilar Sarrión, ha denunciat el dèficit de places en català en tots els nivells educatius, una situació que, segons afirma, s'agreuja en els graus superiors.

Respecte a aquestes declaracions de Sarrión, el vicesecretari de Política Autonòmica i Local del Partit Popular al País Valencià, César Augusto Asencio, opina que és l'hora de “tallar l'aixeta als radicals catalanistes”. A més, considera que “si la Conselleria ha decidit deixar sense plaça als professors adoctrinats de l'STEPV, vinculats a Acció Cultural del País Valencià i Escola Valenciana” s'ha d'aplaudir perquè “el PP creu en una educació lliure i formadora en valors i no adoctrinadora al radicalisme”.

Mora assegura que hi ha queixes de familiars sobre el model lingüístic actual, tant dels pares que volen que la totalitat de l'ensenyament sigui en castellà, com dels que volen que sigui en català. És per aquest motiu que el conseller s'està fixant en el model lingüístic de l'educació a Galícia o al País Basc, on s'equilibra al 50% les hores en castellà i gallec o euskera, respectivament.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal