Com se solucionarà l’accés a la universitat enguany?0

492 12/08/2010, 12:20   

Rubiralta ja ha esbossat unes mesures per solucionar el problema. La primera consistiria en què les carreres amb més d’un 50% dels alumnes procedents de Formació Professional augmentin la seva quantitat de places, ja que l’alt percentatge d’assignatures dels primers cursos convalidades pels alumnes deixarien espai lliure a les aules.

Deia la Generalitat: Un total de 24.244 estudiants, el 94,4% dels 25.679 que es van presentar els dies 9, 10 i 11 de juny a les proves d’accés a la universitat (PAU), podran accedir el curs que ve a la universitat. També que s’han preinscrit un total de 49.641 estudiants, 1.148 més que l’any passat. De les PAU i FP provenen 38.329 estudiants.

Dels 38.329 alumnes catalans que volien entrar a la universitat el curs vinent, prop de 7.000 s’han quedat sense plaça. Més que l’augment de la demanda, menor que el nombre d’estudiants que s’han quedat sense accedir, el problema rau en els desajustos entre oferta i demanda i en el nou mètode de puntuació de les PAU.

Per resoldre aquesta situació, s’haurà d’esperar a l’última setmana d’agost, quan la Plataforma es reunirà amb el secretari d’Estat d’Universitats, Màrius Rubiralta i amb el comissionat per a Universitats i Recerca, Joan Majó.

Rubiralta ja ha esbossat unes mesures per solucionar el problema. La primera consistiria en què les carreres amb més d’un 50% dels alumnes procedents de Formació Professional augmentin la seva quantitat de places, ja que l’alt percentatge d’assignatures dels primers cursos convalidades pels alumnes deixarien espai lliure a les aules. La segona es centraria en facilitar més beques de mobilitat per als estudiants perjudicats. Veig poc clar que s’augmentin les places perquè ja són graus que estan plens. Els nous mètodes docents, en teoria, han de disminuir la mida de grup. Potser no en la “classe magistral” però si en altres aspectes. Nosaltres, a la Facultat de Biologia, els canvis ens provoquen problemes d’espais. A Infermeria, una de les carreres afectades la cosa també deu ser així.

Es veu que en un principi la plataforma està d’acord amb aquestes mesures, l’Associació d’Estudiants de Catalunya s’ha mostrat contrària a la primera proposta, ja que consideren que si es augmentessin les places es perjudicaria a una gran quantitat d’alumnes en les condicions de l’ensenyament només per afavorir a una minoria. Tenen raó els estudiants de l’Associació. La Plataforma busca solucionar el problema però no té en compte el mal que se’n derivaria.

Un bon embolic per manca de planificació.

Font de l'article


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal