Els alumnes de FP no estan menys capacitats0

701 13/08/2010, 13:48       #LOGSE,

Sóc un alumne d'un cicle formatiu de grau superior (CFGS) de la branca de sanitat. Tinc el batxillerat Logse –com la immensa majoria dels que cursen CFGS–, i la FP m'ha proporcionat una formació específica que complementa els coneixements teòrics adquirits al batxillerat.

Des de fa unes setmanes, hi ha una certa controvèrsia amb el nou mètode d'accés a la universitat. Així, la professora de secundària Emma Loran, a la seva carta Els alumnes de batxillerat surten perjudicats, publicada el 9 d'agost, exposa la seva indignació perquè el nou sistema, presumptament, beneficia els alumnes de formació professional (FP), en detriment dels de batxillerat. Les seves queixes poden ser legítimes i fonamentades, però les seves valoracions sobre la FP i el nivell de dedicació que exigeix als alumnes estan marcades pels prejudicis i el desconeixement absolut, i, sobretot, expressades amb una prepotència incomprensible.

Sóc un alumne d'un cicle formatiu de grau superior (CFGS) de la branca de sanitat. Tinc el batxillerat Logse –com la immensa majoria dels que cursen CFGS–, i la FP m'ha proporcionat una formació específica que complementa els coneixements teòrics adquirits al batxillerat. A més a més, compto amb una experiència laboral, dins del mateix camp, que els alumnes que surten del batxillerat no tenen. Aquests últims anys d'estudi m'han costat una bona dosi d'esforç, sacrifici i disciplina. Llavors em pregunto, ¿per què alguns s'entossudeixen a menysprear la FP com una forma vàlida d'accés a la universitat? ¿Estan menys capacitats els alumnes de FP? ¿És menys digne de crèdit el seu esforç al llarg de dos cursos, sempre després del batxillerat, només perquè no han hagut d'examinar-se de la selectivitat, cada vegada més devaluada i ineficaç? Sincerament, trobo que aquesta idea que considera que els estudiants de batxillerat són els bons, mentre creu que la FP és com un forat negre on van a parar els alumnes menys aptes és miop, antiquada i tendenciosa.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal