Una visita sorpresa del conseller Maragall indigna l´AMPA de l´institut Serra de Noet 0

647 13/08/2010, 13:54   

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va visitar ahir al matí l'institut Serra de Noet sense previ avís i sense comunicar res a l'AMPA, fet que va indignar la comunitat educativa perquè no li va poder traslladar les seves inquietuds. Des de fa temps, el centre batalla amb el departament per aconseguir que també s'hi pugui impartir el batxillerat.

A la tarda, quan l'AMPA va tenir constància de la visita però ja amb el conseller fora de Berga, el president de l'entitat, Llorenç Altozano, es va mostrar molt molest i va manifestar que "ens sembla molt malament que hagi vingut de sorpresa i més després del conflicte obert que tenim reivindicant el batxillerat". Altozano ha explicat que estan convençuts "que ho han fet expressament per tal d'evitar parlar del tema important que afecta el centre". Tot i l'AMPA no tenia coneixement de la visita, sembla que l'equip directiu del centre sí que n'estava al corrent, ja que en les fotografies que ha facilitat el departament d'Educació s'hi pot veure l'administratiu del centre i Judit Lucas, membre de l'equip directiu del centre.

L'AMPA de la SES Serra de Noet continua demanant que el centre pugui convertir-se en institut, tal com havia promès el departament fa quatre anys, moment en què es va inaugurar el centre. Davant la negativa del govern, l'Ajuntament de Berga va aprovar en un ple el mes de febrer passat, per majoria i tal com demanaven els serveis territorials de la Catalunya central, la petició al departament que canviés d'opinió, i a principi de febrer els pares del SES es van manifestar pels carrers de Berga en el mateix sentit. Tot i així, el mateix dia de la manifestació el departament va confirmar la decisió ferma de no concedir el batxillerat al centre.

L'AMPA no havia tingut cap més oportunitat per fer arribar les seves reivindicacions al conseller i lamenten que la visita d'ahir no es pogués aprofitar per parlar-hi i exposar-li personalment les seves opinions.

Els alumnes de la ciutat que volen cursar batxillerat només poden fer-ho a l'IES Guillem de Berguedà. L'AMPA del Serra de Noet mai no s'ha qüestionat el treball d'aquest centre, però sí que han posat de manifest que aquesta situació podria comportar "la massificació de l'alumnat de batxillerat a les classes, ja que de la SES sortiran una quarantena d'alumnes, un cop acabat 4t d'ESO, que s'hauran d'encabir en algun lloc". Per als pares i mares el més lògic seria que Berga tingués, com a mínim, dos IES en igualtat de condicions, ja que cobreix diferents municipis de la zona, com Avià, l'Espunyola, Montmajor, Cercs, Vilada i Borredà.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal