Els estudiants d'FP també hauran de passar la seva selectivitat0

572 16/08/2010, 18:29   

Ho ha confirmat el ministeri d'Educació després del desgavell d'aquest any.

La directora general de Formació i Orientació Universitària del Ministeri d’Educació, Mercedes Chacón, ha explicat a Catalunya Ràdio que, l’any que ve, els estudiants de Formació Professional que vulguin accedir a la universitat hauran de passar una prova de nivell com la selectivitat, una mesura ben diferent de la que s’ha aplicat aquest any, en què s’han eliminat els topalls per accedir a places universitàries per aquests alumnes, que tampoc havien de fer la selectivitat. La modificació ha provocat una allau d'inscripcions en algunes carreres universitàries que ha deixat fora estudiants que han finalitzat el Batxillerat i, tot i tenir la nota de tall per accedir als estudis, s'han quedat sense plaça. La plataforma en defensa dels estudiants de Batxillerat ha demanat que de manera extraordinària s'ampliïn les places d'algunes carreres per atendre els sis mil estudiants que es troben en aquesta situació.

En una tertúlia, Chacón ha assegurat que el curs que ve es corregirà aquest greuge: "L’any que ve les proves estaran regulades d’una manera diferent, és a dir, hi haurà una prova per als estudiants provinents dels cicles formatius de grau superior, una prova específica que d’alguna manera equipararà els dos fluxos d’entrada com abans".

Des de la plataforma en defensa dels estudiants de Batxillerat, Carme Condom ha recordat que aquest any s’han quedat sense plaça universitària uns sis mil estudiants i ha demanat que les universitats catalanes ampliïn places com a mesura extraordinària: "Ja que universitats i ministeri d’Educació admeten aquest desequilibri, nosaltres sí que demanem que es faci un esforç per pal·liar aquest desajust. Que la universitat pugui donar, doncs, un tant per cent de places".

Per la seva banda, el vicepresident de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques i rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, ha considerat aquesta solució, però ha demanat que l’administració col·labori a resoldre el conflicte que s’ha generat aquest curs: "Les universitats estem disposades a col·laborar en tot el que estigui al nostre abast, però també demanem a l’administració que estigui al costat de les universitats per mirar de portar a terme aquestes solucions".

Finalment, el secretari general de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya, Andreu Espínola, ha recordat que els estudiants de Formació Professional acumulen un expedient acadèmic més ampli i, per tant, cal garantir que el seu accés a la universitat no perjudiqui altres estudiants: "Es pot entendre que els estudiants de Formació Professional van més preparats per determinades carreres, però d’altra banda són estudiants que ja tenen estudis superiors i, per tant, el que no podem és prioritzar l’accés a la universitat a gent que ja té estudis superiors per sobre de gent que no en té".

El nou sistema d’accés universitari és conseqüència de l’aplicació del Pla de Bolonya, que promou la integració del món universitari en el context europeu.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal