L'opacitat dels nomenaments telemàtics0

1109 01/09/2010, 10:06       #Interins i substituts, #Comunicats,

Com tots hem pogut comprovar avui, el Departament d'Educació no ha fet públiques les llistes de nomenaments telemàtics als diferents Serveis Territorials, n'ha restringit la consulta de les dades als participants i, a més, adverteix que fer-les públiques en altres mitjans és il·legal. Segons el Departament això es fa en virtut de la legislació sobre protecció de dades.

ASPEPC·SPS ja va denunciar amb motiu de les Adjudicacions Provisionals d'Estiu aquest procediment té més a veure amb l'habitual opacitat amb la qual actua el Departament, podem imaginar-nos per quins motius, que amb la protecció de les dades personals. Entenem que dades com el nom, l'especialitat, el numero d'ordre a la llista, el centre i la durada del nomenament no es troben a l'àmbit de protecció de les dades personals al qual es refereix específicament la llei i poden i han de ser públiques. En tant que oferta d'ocupació pública, aquestes llistes haurien de ser de lliure accés.

Els serveis jurídics d'ASPEPC·SPS estan acabant d'estudiar aquesta interpretació esbiaixada i restrictiva que fa el Departament cara a la propera impugnació davant dels tribunals. Recomanem, mentrestant, a tots els participants en el procediment que guardin, amb els mitjans informàtics dels quals disposin, constància del seu nomenament així com de tota altra dada que pugui ser rellevant a l'hora de fer una reclamació, si escau.

Federació ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal