64.000 alumnes faran a l'abril el nou test extern de 4t d'ESO0

588 03/09/2010, 09:21   

El pròxim curs escolar inclourà una nova prova d'avaluació externa per als alumnes de quart d'ESO, que hauran de demostrar els seus coneixements en llengua castellana, català, anglès i matemàtiques. 64.072 estudiants de 1.164 instituts se sotmetran a aquests exàmens, que s'efectuaran a l'abril.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va recordar ahir que aquestes avaluacions emularan les que ja fa dos cursos que se celebren a sisè de primària, «però amb les degudes adaptacions». Per tant, els resultats no afectaran l'expedient acadèmic dels alumnes, però sí que serviran per conèixer la salut del sistema educatiu. «Aquestes proves [per si mateixes] no poden donar el rendiment educatiu d'un estudiant, però aporten dades fonamentals als centres educatius per saber si s'està treballant bé. També ofereixen informació a la societat: els ciutadans tenen el dret de saber si els nostres joves saben llegir i escriure», va prosseguir el secretari de Polítiques Educatives, Francesc Colomé.

1.057 INSTAL·LACIONS PROVISIONALS

Maragall, Colomé i la secretària general de la conselleria, Dolors Rius, van detallar en una roda de premsa tant aquesta com les altres principals novetats del pròxim curs, especialment la incorporació de la setmana blanca, sobre la qual van recordar que hi haurà 800.000 euros en subvencions per a associacions de pares i ajuntaments que organitzin activitats en les vacances del març.

El conseller també va anunciar que la temporada lectiva començarà amb 1.057 «instal·lacions provisionals» (mòduls prefabricats), de les quals 859 seran aules, i la resta, gimnasos, menjadors, despatxos, sales polivalents... Són 17 menys que el curs anterior, va precisar el titular d'Educació, que va assegurar que aquests recintes «reuneixen totes les condicions de qualitat i dignitat» i s'utilitzaran durant dos anys (abans de ser reemplaçats per la construcció definitiva), «i no cinc com abans».


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal