El 10% de docents estan de baixa o amb jornada reduïda0

833 06/09/2010, 09:37       #Salut laboral, #LEC,

6.436 docents dels 67.054 amb què la Conselleria d'Educació comptava per donar classes aquest curs estan de baixa sobrevinguda, tenen reducció de jornada o han demanat excedència.

Així, el Govern ha hagut de nomenar nous professors i mestres per començar el curs amb la plantilla al complet.

Segons dades a les quals ha tingut accés Europa Press, la Conselleria ha nomenat des del 30 d'agost a 6.393 nous docents de la borsa d'interins, de manera que encara queden 43 vacants de difícil cobertura a tot el sistema públic a tres dies de començar les classes.

Aquesta situació es dóna cada any a les portes del curs escolar. No obstant això, aquest any ha estat més fàcil cobrir les places pel nou calendari escolar, que, a més d'avançar el curs, ha avançat els nomenaments de professors al 30 de juny, facilitant que els directors d'escola sabessin les necessitats concretes de cada professor .

Com el nomenament es va realitzar al juny, els docents van poder presentar a les escoles adjudicades per exposar la seva situació personal - bé una baixa inesperada, una maternitat avançada o excedències retribuïdes i no retribuïdes -, donant temps de reacció.

De fet, el conseller Ernest Maragall ha explicat en una entrevista a Europa Press que es tracta del "millor" inici de curs pel que fa a nomenaments, si es compara amb les xifres de l'any passat, quan les baixes, reduccions de jornada i excedències es van saber amb el curs ja començat perquè els nomenaments es feien des del setembre, com la resta d'anys.

Així, la majoria d'aquestes places - 2451 - que el Govern ha nomenat cobreixen vacants de jornada completa, mentre que la resta es divideix entre docents a un terç de jornada - 1346 - i mitja jornada - 1569 -, entre d'altres.

Decret de provisió de places

La Llei d'Educació de Catalunya (LEC) preveu desplegar el Decret de provisió de llocs de treball, una normativa que regula una "nova forma" d'establir les relacions laborals dels professors amb la Conselleria, els serveis territorials i les escoles.

Encara que Maragall ha donat per "inhabilitada" la legislatura per posar en marxa nous decrets de la LEC, s'ha mostrat partidari de no esgotar els terminis previstos per a cada decret.

"Si depengués de mi aquest decret seria un dels primers de la pròxima legislatura", ha avançat a Europa Press el conseller, per a qui és important completar les "quatre potes inicials" de la LEC conformades pels decrets d'autonomia, direcció de centres i Agència d'Avaluació. A més, ha desitjat que sigui un decret acordat en les taules de negociació.

Maragall augurat que està en el "bon camí" amb els docents catalans per a la comprensió mútua durant aquest curs, encara que ha assegurat que les organitzacions sindicals han tingut una reacció defensiva a "interpretar el seu interès personal i professional en una determinada direcció, més aviat immobilista de contraris al canvi ".

Ha afegit que la contenció pressupostària "acaba afectant" a les relacions amb els professors, però que la LEC ha obert vies per "anar guanyant complicitat".


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal