Educació ultima un programa per atraure estudiants a la FP0

719 09/09/2010, 09:35       #LOE,

Oferirà més títols i cursos, i modificarà quart d'ESO per millorar l'orientació. Gabilondo presentarà el projecte a les autonomies després de la garrotada de l'OCDE

El Ministeri d'Educació es bolcarà a reduir la fatídica estadística que pesa sobre l'educació espanyola (gairebé un 30% dels estudiants abandonen l'ensenyament postobligatori de secundària) i a fer més atractiva la FP de grau mitjà, en què actualment només es titulen a Espanya unes 74.000 persones a l'any.

Després de conèixer la radiografia de l'OCDE que atorga a Espanya un suspens general en aquest cicle, el ministre Ángel Gabilondo va anunciar ahir una sèrie de mesures per augmentar l'oferta: crear més títols de formació professional a distància, augmentar els cursos d'ingrés per a joves que hagin abandonat el sistema sense acabar l'ESO, i reformar l'últim curs d'educació obligatòria (quart de secundària) per remarcar la via de continuïtat cap a la branca de FP.

CANVIS SENSE TOCAR LA LOE

Gabilondo va explicar que el pròxim 28 de setembre exposarà el pla estratègic de la FP als consellers de les comunitats autònomes i es va mostrar partidari que les reformes legals necessàries per portar-la a terme s'introdueixin dintre de la llei d'economia sostenible, que s'aprovarà els pròxims mesos, en lloc d'iniciar una reforma de la LOE, que resultaria més controvertida.

L'estratègia també preveu establir convalidacions entre el batxillerat i la FP de grau mitjà per poder facilitar que si un alumne canvia d'opinió a mig camí pugui aprofitar les matèries que ja havia anat aprovant. També es tracta d'incentivar les empreses perquè facilitin als joves compatibilitzar estudis i ocupació. Així mateix, s'estendran les proves perquè els treballadors sense cap titulació puguin acreditar la seva experiència a canvi d'una part dels títols de FP o de certificats de professionalitat.

La xifra d'alumnes que cursen FP de grau mitjà i superior a Espanya ha augmentat en 97.559 (un 17%) des del curs 2007-2008, el que va agafar com a referència l'informe de l'OCDE. L'augment més destacat s'ha registrat en els cicles formatius a distància, amb una forta alça del 71,9% l'últim any.

MÉS CONSIDERACIÓ SOCIAL

Gabilondo va reconèixer que en l'augment del nombre d'estudiants de FP, 568.962 a tot Espanya, hi ha influït la crisi econòmica. Però va defensar que també es deu al fet que «aquests estudis cada cop tenen més consideració social». A més, va insistir en la necessitat d'incentivar la FP de grau superior, ja que permet una gran capacitació professional.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal