No convocarem vaga el 290

2603 14/09/2010, 08:57       #Vaga, #Mobilitzacions, #LEC, #Comunicats,

ASPEPC·SPS ha acordat no afegir-se a la convocatòria de vaga del proper dia 29 de setembre. Les raons que ens han dut a prendre aquesta decisió són, bàsicament, les següents

1) Considerem que es tracta d'una convocatòria de vaga els termes de la qual no recullen els principals problemes i reivindicacions, ni del funcionariat en general, ni del professorat en particular. De fet, el que ens ha afectat com a professors i funcionaris (de carrera o interins) ha estat la retallada salarial -i congelació per al 2011- que es va decretar el mes de maig. Una retallada en la qual el professorat de secundària ha sortit més malparat que altres grups de funcionaris. Efectivament, com a col·lectiu hem rebut una doble penalització: la retallada en si, d'una banda, i de l'altra el greuge comparatiu d'una reducció salarial superior a la d'altres cossos, proporcionalment i linealment, tal i com podrem comprovar a la nòmina del desembre: els funcionaris del grup A tindrem una paga extra inferior, en termes absoluts, a la d'altres col·lectius funcionarials d'escala inferior.

2) La convocatòria de vaga està centrada, fonamentalment, contra la reforma laboral impulsada pel govern. I aquesta reforma no afecta el professorat de l'ensenyament públic, que ja ha estat afectat salarialment per la retallaa general als funcionaris i, des del punt de vista professional i de les condicions de treball, per la LEC i les seves seqüeles -decret d'autonomia de centres, decret de direccions, nou calendari escolar... Uns temes, aquests, que queden completament al marge d'aquesta convocatòria.

3) Com a consideracions marginals hem de dir també que, malgrat que la convocatòria es presenta formalment com una vaga contra l'esmentada reforma laboral, entenem que es tracta en realitat d'una vaga política en la qual allò que s'està ventilant no és una reforma laboral que ja tothom -començant pels propis convocants- ha assumit que tirarà endavant inapel·lablement, sinó altres qüestions com la preeminència de certs sindicats com a interlocutors privilegiats amb el poder polític. Altrament no es poden entendre les afirmacions del màxim dirigent d'un dels sindicats convocants, fa ben poc, a Rodiezmo (León), tot afirmant que “no és una vaga per a fer mal al govern” . ASPEPC·SPS no entrarà mai en aquest joc, ni farà tampoc de comparsa d'interessos aliens als del professorat de secundària.

Malgrat que no participarem, doncs, en aquesta convocatòria de vaga per les raons que acabem d'explicar, volem deixar nogensmenys molt clar el nostre respecte per a tots aquells ciutadans -docents o no- que, en ús de la seva llibertat de decisió, s'afegeixin a la convocatòria de vaga del dia 29.

Federació ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal