Els pares d'Hostalric arrenquen el compromís d'Educació de revisar l'horari de l'institut 0

564 21/09/2010, 10:31       #Mobilitzacions,

Una quarentena de pares i mares d'alumnes de l'IES Vescomtat de Cabrera d'Hostalric (La Selva) s'han personat aquest dilluns a dos quarts d'onze davant les portes del Departament d'Educació. Després d'un viatge en autocar d'hora i mitja han desplegat les seves pancartes per demanar que no es canviï l'horari de classes del centre. El nou horari, partit, obliga els alumnes a dinar en el centre i sortir molt més tard per fer 55 minuts de classe a la tarda. A més, asseguren, dificulta la coordinació del transport escolar dels alumnes de 5 municipis propers que també estudien al centre. L'IES ja va començar una setmana més tard les classes en senyal de protesta.

Els pares dels alumnes de l'IES Vescomtat de Cabrera d'Hostalric que han anat fins al Departament han estat rebuts per dos agents dels Mossos d'Esquadra que els han informat que ja els esperava la directora d'Atenció a la Comunitat Educativa, Isabel Darder. 'Que pugin dues o tres persones, i la resta passin a l'entrada, que plourà', els han dit.

Joan Carles Velázquez, vocal de l'ampa de l'IES Hostalric, ha reconegut, en sortir de la trobada, que 'no ha canviat res' però tant ell com la resta de pares 'han valorat molt positivament' el viatge. 'Hem arrencat el compromís de la directora de parlar novament en un mes', ha explicat a l'ACN. El desplaçament també els ha permès explicar de primera mà 'les complicacions de menjador i de transport escolar' que genera el nou horari. Tornaran a trobar-se, tal com ha confirmat el Departament, per veure en aquests 30 dies quines afectacions provoca la supressió de l'horari intensiu.

Educació va imposar l'horari intensiu al centre fa dos anys i des de llavors les coses van funcionar molt millor, asseguren els pares, que lideren les protestes i compten amb el suport passiu dels docents de l'institut.

Una setmana de vaga

El centre va començar el curs escolar el dia 15, una setmana més tard, en protesta pel canvi d'horari. Els pares, en una assemblea de 500 persones, van decidir passat aquest temps que els seus fills tornessin a les aules per no 'perjudicar' la seva formació.

Tot i la represa de la normalitat escolar, però, els pares tenien clar que s'ha de continuar amb les reivindicacions fins que no hi hagués resposta del Departament d'Educació. Per aquest motiu, aquest dilluns, s'han manifestat a les portes de l'edifici del Departament d'Educació de la Generalitat a Barcelona.

Relacionats

Les protestes retarden l'inici del curs en diversos centres. Avui 08/09/2010

Ni alumnes ni pares d'Hostalric accepten l'horari partit. El Punt 06/09/2010

Els pares de l'IES d'Hostalric no portaran els nens a escola el 7 de setembre. Diari de Girona 26/07/2010

Pares de l´institut d´Hostalric reclamen que no cancel·lin l´horari intensiu . Diari de Girona 17/05/2010


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal