Estudiar amb portàtil a secundària0

702 22/09/2010, 08:35   

Dimecres passat vaig assistir a la reunió de pares i mares del curs. Aquesta reunió es fa amb el tutor i és habitual a cada principi de curs. La novetat és que per primer cop la reunió va tenir com a eina central les noves pissarres digitals i això va donar una mica més de interès. Poso un exemple, al parlar del crèdit de síntesi, que enguany faran els nostres fills i filles a l’Empordà, el tutor, àgilment va anar a una carpeta del seu PC i ens va passar una selecció de fotografies dels llocs que visitarien els nostres fill. Si a més ens hagués ensenyat en un Maps l’itinerari ja haguérem flipat del tot.

Com que no puc estar-me callat, vaig plantejar dues qüestions a la reunió, de les que no vaig obtenir resposta clara:

La primera anava sobre les noves possibilitats tecnològiques i les famílies. Podrem els pares i mares consultar les notes o l’assistència dels nostres fills accedint a la intranet de l’Institut? Podrem comunicar-nos amb els tutors o els professors per via telemàtica (encara que fos per correu electrònic)?. La resposta va ser evasiva, potser si però aquest any no, que ja tenim prou feina. Hem sembla que tardarem uns anys perquè mestres, famílies i alumnes fem la “xarxa social de l’Institut“, però hi ha coses que hem sembla que no cal esperar per implementar-les

La segona anava sobre l’ús dels sistemes operatius a l’aula, recordem que les màquines venen dotades de dos sistemes operatius, el Windows pel qual la Generalitat paga uns diners en llicencies i el Linkat que es projecte de sistema operatiu Linux del Departament d’Educació, també pagat per la Generalitat (en els dos casos vol dir que paguem els ciutadans). La pregunta era quina política hi ha d’ús dels dos sistemes?, s’alternarà l’ús com amb les llengües?. Aquí la resposta va ser zero, el tutor em va reconèixer que aquest tema no s’havia abordat i em vaig quedar amb la sensació de que realment feia molta mandra abordar-lo. Així que la famosa informatització de l’ensenyament es farà íntegrament en Windows i que el nostre sistema públic d’educació tindrà com a missió preparar els futurs clients de l’empresa dels senyors Balmer i Gates.

Segueixo tenint confiança en el sistema (encara que pequi d’ingenu, com en deien en algun comentari) però ara per ara el programa de portàtils a les escoles només és això: màquines i llibres virtuals.

D’aquests en parlarem aviat, ja tenim les claus d’accés als llibres virtuals (del que hi ha fet).

http://isidreb.wordpress.com/2010/09/19/estudiar-amb-portatil-a-secundaria-4/


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal