Les sortides escolars i el sentit comú 0

958 22/09/2010, 08:45       #Mobilitzacions,

El Síndic de Greuges pot actuar d'ofici en tot allò que li sembli adient i, per tant, també pot analitzar tant com vulgui el conflicte entre el Departament d'Educació i els mestres que ha portat alguns centres a suprimir les sortides acadèmiques i de lleure com a protesta per la reforma legislativa del sector. A veure, però, si amb una mica de sort d'aquesta anàlisi el síndic pot concloure que el que ens convé més a tots plegats és incorporar a aquesta discussió una mica més de sentit comú del que es pot endevinar darrere de les referències que ell mateix fa a una presumpta vulneració dels drets dels infants o de la possibilitat que alguna federació de pares d'alumnes denunciï els centres que han suprimit aquestes activitat.

És francament trist i lamentable que ens hàgim hagut de posar a reflexionar sobre les sortides i les colònies escolars arran d'una rebequeria del col·lectiu docent, quan es tracta d'una qüestió que hauria d'haver estat resolta fa temps perquè n'ha caducat el sentit i els mètodes que es fan servir.

Amb la perspectiva de desenvolupament de mitjans tecnològics que tenim al davant, les sortides culturals i els viatges d'estudis constitueixen una despesa supèrflua de diners per als pares i de temps i energia per als mestres, perquè no hi ha res que els escolars no puguin veure o saber des de l'escola o des de casa. El desplaçament per atansar-se al coneixement ja és cosa del passat.

I si parlem del lleure, del contacte amb el medi natural o de qualsevol altre aspecte lúdic –i complementari–, ja començaria a ser hora que deixéssim d'exigir als mestres que siguin també pallassos, entrenadors, guies, monitors de lleure, monitors d'esport, infermers i vigilants i que s'hagin d'enrolar si us plau per força en excursions que els requereix una dedicació i una altíssima responsabilitat que ningú no els compensa.

Hi ha, en aquest país, excel·lents professionals del lleure per a totes les edats, i especialment per a joves i mainada. No seria més racional i millor per a tots contribuir a estructurar sòlidament aquest sector complementàriament a l'educatiu i oferir, alhora, un alleujament als ensenyants i als pares?


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal