Falten més estudiants que docents als centres públics 0

748 30/09/2010, 09:10       #Vaga, #Mobilitzacions,

L'afectació de la vaga general a les escoles i instituts públics va ser generalitzada. Però no tant com a conseqüència del seguiment massiu dels docents, sinó per l'absència d'alumnat.

El sindicats xifren el seguiment de la vaga en el 62%, mentre que el govern el limita al 21%

A l'escola Marta Mata de Mataró, només 3 dels 15 mestres es van sumar a a l'aturada, però no van fer classes amb normalitat “per la falta d'alumnes”, explicava la directora, ja que van anar al col·legi menys de la meitat de nens.

A l'institut Lluís de Peguera de Manresa, la situació va ser similar. Només van fer vaga 2 dels 80 professors, però mentre que a primer i segon d'ESO es van fer les classes; a batxillerat només van anar 50 estudiants dels 300 matriculats. “Van portar autoritzacions de la família informant-nos que no vindrien”, detallava ahir la cap d'estudis.

L'habitual guerra de xifres entre sindicats i administració es va traduir en percentatges dispars de seguiment. CCOO i UGT van assegurar que un 62% del personal dels centres públics van adherir-se al 29-S. El govern, en canvi, va parlar d'un 21,14% de seguiment.

Pel que fa al seguiment de la concertada, tot i que els càlculs dels uns i els altres també van estar allunyats –un 40% segons UGT i un 11,5% segons Treball–, el que queda clar és que va haver-hi més participació que en altres convocatòries, a causa del malestar generat per la rebaixa salarial del 5%. És el cas de l'Escola Pia de Terrassa, on una quarta part dels docents de secundària es van sumar a la vaga. Les classes tampoc es van poder fer amb normalitat perquè més de la meitat d'estudiants d'aquest cicle van faltar. En canvi, a la primària, tot i que faltaven nens, es van fer les activitats habituals.

A les llars d'infants, el seguiment va ser desigual. Mentre que algunes guarderies públiques van informar els pares que no obririen portes (tot i estar obligades a uns serveis mínims), al sector privat no es va notar l'aturada.

Campus paralitzats

El 29-S va tenir una alta incidència en les universitats públiques, especialment en l'activitat acadèmica. La Universitat de Barcelona va xifrar en un 90% les classes suspeses, un percentatge similar al de l'Autònoma. En ambdós casos va haver-hi facultats que van paralitzar totalment l'activitat. També va ser el cas del campus d'enginyeria de camins de la Politècnica. A la Pompeu Fabra, es van celebrar més de la meitat de classes programades. A Girona, Lleida i Tarragona, la incidència va ser menor.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal