Educació vol que els alumnes de FP facin una part de selectivitat0

587 28/10/2010, 08:22   

El ministeri vol que els estudiants realitzin la mateixa fase específica de les PAU que els de Batxillerat.

El Ministeri d'Educació ha proposat a les comunitats autònomes que les persones que tinguin el títol de tècnic de Formació Professional de grau superior, i vulguin accedir als graus universitaris amb més demanda que oferta, realitzin la mateixa fase específica de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) que els alumnes que vénen del Batxillerat.

Segons s'explica en el projecte d'ordre ministerial, la modificació normativa en el Reial Decret del 2008 pel qual es regula les noves Proves d'Accés a la Universitat -celebrades per primera vegada el curs pasat, 2009-2010-, la iniciativa té com a objectiu "garantir la igualtat en les condicions d'accés" d'aquests titulats de superiors amb la resta dels estudiants en les ensenyances universitàries de grau en què la demanda de places superi l'oferta.

Si aquest sistema finalment s'aprova, els alumnes de FP no només concorreran a les carreres més demanades amb la nota mitjana del cicle formatiu superior, més una ponderació de les dues optatives del seu cicle formatiu amb més nota, sinó que també hauran de fer la fase específica de la selectivitat, com fan els de Batxillerat.

Alumnes de Batxillerat sense plaça

Aquesta és la proposta que el Ministeri d'Educació ha presentat a les comunitats autònomes, reunides aquest dilluns a la Conferència General de Política Universitària, i al Consell Escolar de l'Estat. Amb això, Educació pretén solucionar la situació que s'ha produït en l'accés a determinats graus universitaris aquest curs 2010-2011, ja que l'eliminació de les quotes per als estudiants procedents de FP ha tingut com a conseqüència que centenars d'alumnes de Batxillerat es quedessin sense plaça.

Així mateix, el departament d'Ángel Gabilondo indica en aquest projecte que, després d'analitzar les alternatives existents, considera que l'opció "més equitativa" i que permet "més eficiència" en l'ús dels recursos públics és "fer coincidir el contingut de la prova específica a la dissenyada amb caràcter general per a la resta d'estudiants que, procedents de Batxillerat, optin per realitzar aquesta fase específica".

Pel que fa al contingut dels temaris sobre els quals tractaran els exercicis de la prova específica, aquest document assenyala que "serà l'establert pel currículum de les assignatures de segon curs de Batxillerat, d'acord amb la distribució realitzada per les comunitats autònomes", ja que són les que tenen la competència en matèria educativa.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal