La ineficàcia dels nomenaments telemàtics0

575 09/11/2010, 09:09       #Interins i substituts,

Sóc conscient que moltes vegades els mestres ens queixem indegudament i que molts dels ciutadans de Catalunya penseu que som un col·lectiu amb molts privilegis, però també som víctimes de mala gestió del departament, com també víctimes dels aplicatius informàtics que ens han estat imposats.

Els mestres, com tots els éssers humans, podem posar-nos malalts, podem patir pèrdues de familiars i tenir problemes personals que cal resoldre. En aquests casos la absència del mestre a l'escola es cobreix amb guàrdies per part dels altres mestres del claustre. En canvi quan agafem una baixa per malaltia o permisos de llarga durada com ve a ser un permís de 15 dies per casament, el Departament d'Educació és l'encarregat d'enviar un substitut de la borsa d'interins que nomenen de forma telemàtica mitjançant un aplicatiu informàtic i aquí és on rau el problema.

Al meu centre escolar fa més de deu dies que esperem un substitut d'una especialitat per ocupar una plaça a jornada completa, que de moment estem cobrint entre tots els docents del centre, substitució afegida a totes les altres particularitats abans citades. En ser un mestre especialista el que falta significa que molts dels altres hem d'impartir classes d'una matèria que coneixem però que no dominem com ho podria fer una mestra d'aquesta. Això fa que els alumnes no puguin arribar a assolir aquells continguts que el mestre absent havia marcat a la seva programació anual, i els altres mestres deixem de disposar de temps per programar, corregir, planificar i organitzar les feines a part de totes les altres tasques. Tot plegat provoca malestar entre el professorat i no la plena atenció educativa i de qualitat que l'alumnat es mereix. Per això potser seria convenient que els nostres superiors valoressin si el sistema de nomenaments telemàtics és prou eficient, eficaç i efectiu.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal