Un sindicat de secundària recorre el Decret d´autonomia de centres als jutjats0

691 15/11/2010, 09:22       #Mobilitzacions,

L'associació de professors d'educació secundària Aspepc-SPS ha impugnat diversos articles del Decret d'autonomia de centres davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha admès a tràmit el seu recurs.

El sindicat considera que aquest document aprovat pel Govern de la Generalitat -un dels tres de la Llei d'Educació de Catalunya desenvolupats fins ara- no s'ajusta a dret.

Aspepc-SPS és un dels sindicats minoritaris representats a la Junta de personal docent no universitari de Girona i discrepa amb diversos aspectes del decret, com els articles que tracten sobre l'autonomia pedagògica i curricular. La formació diu que "un centre no pot elaborar ell mateix el seu propi currículum, sinó que s'ha d'ajustar al programa d'estudis i dur a terme la seva concreció i desenvolupament". El sindicat també informa que ha impugnat diverses qüestions relacionades amb els horaris, les activitats extraescolars, els límits ideològics i fiscalitzadors del projecte educatiu, l'obligació dels docents de donar informació i assessorament personal a l'alumnat o el tracte donat a l'especialitat del professorat de secundària, un aspecte aquest últim que en el decret "ni tan sols apareix com un criteri", lamenten.

Per a Aspepc-SPS, "la capacitat sancionadora per la via directa del director" no s'ajusta a dret i "a l'època de la dictadura franquista també era així". En canvi, el sindicat critica que "sí que funciona el garantisme" davant de "qualsevol procediment contra un alumne, sigui quina sigui la seva falta". La formació creu que el director sí que hauria de poder sancionar directament l'alumnat "sense més intermediaris", però no al professorat. Finalment, el seu recurs també denuncia nomenaments a dit d'interins i substituts.

Relacionat

SECUNDARIA.INFO, núm. 47. ASPEPC·SPS porta el Decret d'Autonomia de Centres als tribunals

DECRET 102/2010, de 3 d'agost, d'autonomia dels centres educatius.

DECRET 155/2010, de 2 de novembre, de la direcció dels centres educatius públics i del personal directiu professional docent

Les 'Perles' del Decret de Direccions i Autonomia de Centres


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal