Aouatif Stitou: S'ha d'acabar l'aposta política per la 0

739 18/11/2010, 09:11   

La número 73 de les llistes de CiU per Barcelona és professora d'institut d'origen magrebí.

Nascuda a Tetuan al 1979 i arribada a Catalunya amb sis mesos d'edat, Aouatif Stitou, és una professora d'anglès i traductora jurada que es presenta com a independent de les llistes de CiU a Barcelona.

L'interès per la política li va arribar un dia per casualitat mentre xerrava de les possibilitats de redreçar el fracàs escolar, que s'encarnissa entre els immigrants, amb un company de l'institut que militava a Convergència. "Entre les meves preocupacions no entra la política però vaig veure que feien coses que m'interessaven", comenta Aouatif, que és doctorada en Traducció i Estudis Interculturals per la UAB.

Si entrés al Parlament, Aouatif treballaria per canviar les polítiques educatives i d'immigració. "No és pot fer una aposta per la multiculturalitat i folklore, sinó que s'ha de parlar d'integració com a inclusió de gent que no ha de tenir ni mes ni menys privilegis que els d'aquí", assegura. La número 73 de les llistes de CiU per Barcelona entén que hi ha "una visió massa paternalista" en immigració i que una possible solució recauria en fer prendre part els nouvinguts "dels problemes que ens afecten a tots".

Aquesta professora d'Institut començaria a fer "una política educativa real i no despatx i de números". Aouatif considera que les polítiques actuals funcionen per estadístiques i mesures que els centres "no tenen temps de pair". Una de les solucions que proposa és fer un "plantejament seriós" i que "tothom s'impliqui: pares, centres, mitjans de comunicació i partits polítics". "Molts ens queixem però no fem res i aquesta pot ser és una oportunitat per millorar la situació", manifesta la professora de secundària que podria deixar de concórrer com a independent en futures eleccions.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal