Alguns aclariments sobre concursos de trasllats0

1505 26/11/2010, 10:52       #Concurs de trasllats,

Senyor,

Us informo que en el DOGC es van fer públiques les resolucions per les quals s'anuncien els concursos de trasllats tant de funcionaris del cos de mestres, com de funcionaris de cossos d'ensenyaments secundaris. El termini de presentació de sol·licituds és del 25 de novembre al 14 de desembre.

Respecte de convocatòries anteriors, hi ha diferències molt significatives i, sense pretendre ser exhaustiu, us en detallo algunes:

Les particularitats de la participació en el dret preferent s'han modificat substancialment, respecte de les que regien amb la normativa anterior. Per tant, algunes de les informacions que s'han donat fins al moment, a les persones que podien fer-ne ús, ja no són vàlides. Per aquest motiu us demano especialment que faciliteu aquesta informació a les persones, com les afectades per la pèrdua de la destinació definitiva, perquè llegeixin amb molta cura l'apartat corresponent i actuïn en conseqüència.

Una altra modificació significativa afecta el professorat que ha de participar forçosament al concurs pel fet de no tenir una destinació definitiva. La diferència respecte de les condicions vigents fins ara és que no seran destinats d'ofici. Això vol dir, perquè s'entengui millor, que el programa d'assignació de destinació només tindrà en compte les peticions de centres/municipis que realitzi la persona participant i, si no pot obtenir destinació en cap d'elles, restarà sense destinació definitiva.

El barem de mèrits ha sofert modificacions que, en el cas del concurs de funcionaris del cos de mestres, són més significatives.

D'altra banda, i com faig sempre en convocatòries d'aquest tipus, us demano que aconselleu a tots els potencials participants que facin una lectura molt atenta de la convocatòria, tant per saber allò que en podríem dir les regles del joc, com per evitar errades en la tramitació de la sol·licitud que, després, són impossibles d'esmenar. Us poso tres exemples que em sembla important comentar: 1. La sol·licitud, que s'ha de formalitzar i gravar a través d'Internet, només es considera tramitada quan, després de fer els passos indicats a les instruccions, s'ha clicat el botó "envia". Per tenir constància que, efectivament, s'ha formalitzat la tramitació, la persona interessada pot disposar d'una còpia on, necessàriament, ha de constar el número de control a efectes de registre. Si comento això és perquè amb una relativa freqüència, ens trobem amb persones que afirmen que sí que han participat però, quan aporten el justificat d'haver-ho fet, presenten una impressió que no conté el número de control.

2. Una altre exemple que denota no haver-se llegit la convocatòria és la de demanar documentació innecessària. Des d'abans de publicar-se la resolució, diverses persones, que evidentment no havien pogut llegir-la, ja s'han adreçat a aquests serveis territorials tot sol·licitant certificacions diverses, al·legant que les demanaven per participar en el concurs de trasllats. Com es pot veure, en el supòsit de llegir la convocatòria, aquells mèrits dels quals es té constància al registre informàtic de professorat no s'hauran de justificar documentalment, fins i tot en el cas que la persona es presenti al concurs demanant peticions de fora de Catalunya (base 22 del concurs de mestres, base 23 del concurs de la resta de cossos).

3. En el supòsit que calgui presentar documentació de mèrits que no consta al registre informàtic, és important per evitar errades en la seva baremació, que es presentin separats, i per tant, amb registres d'entrada diferents aquells, la valoració dels quals és competència de la comissió de valoració, dels que correspon la seva valoració a l'Administració (base 24, que coincideix en les dues resolucions). Per saber de quina informació es té constància al registre informàtic, cadascú pot comprovar-ho tot accedint, des del portal ATRI, a l'apartat Expedient i formació/Expedient/consulta de dades/dades de l'expedient/visualitza les dades. S'ha de tenir en compte que, generalment, una persona tindrà dades en més d'una pantalla. Per passar de pantalla, al final de cadascuna, cal clicar a "següent". Les dades relatives als càrrecs ocupats les trobareu en accedir a "altres dades del meu expedient" i aquí a "visualitzar dades".

En un altre ordre de coses, i respecte de les vacants del concurs, us recordo que les vacants s'anuncien mitjançant una resolució. Per aquest concurs, la previsió és que la resolució provisional de vacants es publiqui al llarg del mes de febrer. Abans, però, com sempre, avancem a totes les direccions les vacants del seu centre que tenim previst anunciar al concurs, per si tenen alguna consideració a fer. Aquesta comunicació no serà abans del mes de gener.

Atentament,

Servei de Personal Docent Baix Llobregat

Sant Feliu de Llobregat, 23 de novembre de 2010


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal