Crida d'ASPEPC·SPS a tot el professorat per a defensar MUFACE i el règim de classes passives0

1562 03/12/2010, 10:56       #Retribucions, #MUFACE, #Mobilitzacions,

Enmig d'un vergonyós ambient de secretisme i ambiguitats, el govern Zapatero anuncia un nou atac especialment greu contra el professorat de la pública i el funcionariat en general: la desaparició del règim de classes passives propi dels funcionaris (que dóna contingut a MUFACE) i la seva integració en el règim general de la Seguretat Social encara que, de moment, només s'apliqui als funcionaris de nou ingrés.

Campanya de recollida de signatures per defensar MUFACE i el règim de classes passives

Signa contra aquesta nova agressió:

http://secundaria.info/campanyes.php (*)

(*) Signatures anònimes no són vàlides. Si encara no sou usuari de secundaria.info necessitareu registrar-vos (5 minuts), en cas contrari, utilitzeu el vostre usuari i password habitual.

Una vegada publicat el "Real Decreto-ley" l'abast real d'aquesta mesura sembla restringit als funcionaris de nou ingrés, motiu més que suficient per a manifestar el nostre rebuig més absolut a la mesura, però és que pels funcionaris actuals, l'estatut "a extinguir" del règim de classes passives, d'una banda buida de contingut MUFACE a curt i mig termini, i d'altra, obre la porta a la final adscripció de les classes passives al règim general de la Seguretat Social amb la pèrdua de drets que això suposa.

Aquesta extinició implica un empitjorament claríssim de les nostres condicions salarials i no només de les prestacions assistencials. A tall d'exemple:

1) El nostre salari experimentarà automàticament una reducció corresponent a la diferència de cotització a la Seguretat Social que es correspon a la nostra escala salarial respecte a la deducció actual per adscricpió a MUFACE, sensiblement menor. A més a més, pot afectar també els complements que ara percebem, ja que a classes passives en molts casos no cotitzen i, en canvi, a la Seguretat Social sí.

2) El règim d'assistència mèdica serà el de la Seguretat Social, amb les cues, llistes d'espera i pèrdua de prestacions especials, que tenim fns ara i amb tot el que això comporta. Altrament dit, atès que la nova incorporació de mil·lers de potencials usuaris no vindrà acompanyada d'una millora en les prestacions sanitàries de la Seguretat Social el missatge és clar: pagueu-vos de la vostra butxaca una mútua privada. Als alts càrrecs segur que ja els la paga la propia Administració.

3) En cas de baixa per malaltia, es deixarà de percebre el 100% del sou.

4) Es perd la possibilitat de jubilació als 60 anys amb 30 de cotització. La Seguretat Social no ho permet.

5) Les reduccions de jornada i permisos quedaran afectats a efectes de cotització i còmput de cara a la jubilació. Actualment només computa al cap d'un any sencer en la mateixa situació.

6) La pensió per jubilació es calcularà segons el sistema de la Seguretat Social, és a dir, segons les percepcions dels darrers 20 anys. Això significa que en molts casos, gent que ara accedeix a la màxima pensió permesa, no hi arribarà i cobrarà menys de jubilació.

7) Es perden tota una sèrie de prestacions i indemnitzacions complementàries que ara percebíem atesa la nostra condició de mutualistes. Igualment, les indemnitzacions i prestacions per invalidesa queden sensiblement reduïdes respecte a la nostra situació acutal.

Es tracta doncs de un cop molt greu dintre d'un procés de penalització al funcionari, tan econòmic com professional i social, que des de fa un temps es va endegar per part dels buròcrates que ens governen, ells sí, sense haver-se aplicat ni una sola reducció amb motiu de la crisi. Predicar amb l'exemple no sembla ser precisament una de les seves màximes. I sembla que tenen pressa a desmuntar el sistema funcionarial, sobretot a l'ensenyament públic: retallada salarial el mes de juny, congelació (o segona retallada, va a gustos la interpretació) per al 2011, i ara desaparició de MUFACE.

Des d'ASPEPC·SPS volem manifestar la més absoluta oposició a unes mesures irresponsables, regressives i de finalitat i lectura clarament política, no pas econòmica. Hem de tenir present que el sistema de classes passives és menys car que el de Seguretat Social. Concretament, el sistema de Seguretat Social ve a costar uns mil euros per persona/any; el de MUFACE no arriba a set-cents euros persona/any-.

Per tot això, volem anunciar que ASPEPC·SPS està disposat a portar fins al final la seva oposició aquestes mesures i que convocarem el professorat a la mobilització. Volem fer també una crida a la resta de sindicats presents a la funció pública per tal d'organitzar amb la màxima força i contundència les accions de protesta contra aquests que espolsen les seves culpes carregant-les en el funcionaris i culpabilitzant-los.

Rebutgem la retallada salarial, rebutgem la congelació per a l'any 2011, exigim la convocatòria de les places d'oposicions a què la Generalitat s'havia compromès i manifestem el nostre rebuig més absolut contra la fi del règim de classes passives i la previsible supressió de MUFACE.

Federació ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps

Relacionat

Real Decreto-ley 13/2010, de 3 de diciembre, de actuaciones en el ámbito fiscal, laboral y liberalizadoras para fomentar la inversión y la creación de empleo.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal