Sobre l'acomiadament d'interins amb nomenament per a tot el curs0

1363 23/12/2010, 19:56       #Mobilitzacions, #Comunicats,

El Departament d'Educació ha procedit al cessament d'interins amb nomenament per a tot el curs. Les persones afectades van ser informades el dia 21 -abans d'ahir- i el 22 han cessat en el seu lloc de treball.

La causa de tot això es troba en el retorn a les aules de docents que estaven ocupant càrrecs de confiança, o de naturalesa diversa, en l'organigrama del govern tripartit -des de llocs subalterns fins a diputats al Parlament que han perdut el seu escó- i que ara es reincorporen al seu lloc de treball como a funcionaris docents. Res d'això ve de nou ni hauria d'agafar per sorpresa ningú. Fins aquí cap problema, ara bé...

Ja és més sorprenent que la reincorporació d'aquests professors comporti el cessament de professorat interí amb nomenament administratiu per a un curs sencer. I això perquè el que s'havia fet fins ara en aquests casos era nomenar substitucions fins a la data estimada de possible reincorporació del titular de la plaça o, també, incloure una clàusula al contracte en previsió d'aquesta eventualitat.

Tot plegat és força greu i lamentable, però el pitjor és que, segons sembla ser, en alguns casos aquesta clàusula no existeix, malgrat que s'han produït igualment els cessaments i, en d'altres, que s'estan reocupant places sense "titular". En aquests supòsits, podríem trobar-nos davant d'una il·legalitat. Per tant, es molt important que el professorat afectat revisi i comprovi les següents qüestions referents al contracte del seu nomenament:

1. Si s'està acollit a l'acord d'estabilitat, llavors està clar que s'ha de seguir cobrant el salari encara que s'estigui a casa esperant un nou nomenament.

2. Cal mirar molt detingudament el contracte i comprovar si hi ha alguna clàusula que en permeti la rescissió abans del termini previst i sota quins supòsits. Generalment és la clàusula número 4 del contracte. Hi ha nomenaments amb aquesta clàusula i n'hi ha que no. Si hi ha aquesta clàusula, la rescissió és procedent, però si no hi és, llavors seria improcedent.

3. També és important saber la naturalesa de la plaça que s'estava ocupant. Si és una vacant -en el sentit que no té “titular” administrativament parlant- podríem trobar-nos també davant d'una irregularitat administrativa.

La cosa no és, doncs, tan senzilla, i és convenient que tot el professorat afectat comprovi si està inclòs en algun d'aquests tres punts. Les persones afectades poden posar-se en contacte amb ASPEPC·SPS a través del correu que hem habilitat amb aquesta finalitat acomiadaments@secundaria.info o trucant-nos directament.

ASPEPC·SPS, a diferència d'altres sindicats, dóna servei també durant les vacances.

Federació ASPEPC·SPS
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal