CiU abolirà la 'setmana blanca' i el calendari escolar de Maragall0

1048 25/12/2010, 12:17   

CiU planeja suprimir l'anomenada setmana blanca prevista per d'aquí dos mesos, sense esperar al 2012, en aquells centres o municipis on ni les associacions de pares ni els ajuntaments han aconseguit organitzar activitats alternatives a la paralització de les classes.

Irene Rigau, la diputada de CiU que es perfila com a pròxima consellera d'Educació en el Govern presidit per Artur Mas, va ratificar ahir que la seva formació preveu suprimir a partir del curs 2011-2012 la setmana blanca i repartir aquests cinc festius al llarg de l'any escolar. Un dels dies en què les escoles tancaran serà el 7 de gener, una jornada que el nou calendari escolar havia convertit en lectiva, imposició que bona part de les escoles han burlat ­reconvertint la data en un dels tres dies de lliure disposició del pro­fessorat en què els centres estan inactius.

MESURES A LA CARTA

El que ahir no va dir Rigau és que, davant la proliferació d'escoles que tancaran les portes a finals de febrer o començaments de març sense oferir un pla extraescolar alternatiu a les famílies durant la setmana blanca, CiU treballa amb la hipòtesi de flexibilitzar l'aplicació de la norma aquest mateix curs, de manera que hi hagi centres que puguin impartir classe aquests dies. La mesura no impediria que aquelles escoles que comptin amb propostes alternatives ja organitzades puguin portar-les a terme d'acord amb els plans previstos.

Si s'adopta aquesta resolució, aquella setmana de vacances d'hivern es distribuiria al llarg de la resta del curs, coincidint amb la celebració del carnaval, els ponts o les festes locals de la població. Seria desitjable, d'acord amb la idea amb què treballa la formació que presideix Artur Mas, que els consells escolars municipals consensuessin quines són les dates més adequades per transformar-les en festives. La supressió immediata de la setmana blanca és més factible en aquelles poblacions on ni els responsables educatius municipals ni les associacions de pares, als quals Maragall va traslladar la responsabilitat d'organitzar les activitats alternatives, aconsegueixin que hi hagi cap centre educatiu que obri les portes durant aquells cinc dies.

La incertesa sobre el seguiment que tindran les activitats extraescolars de la setmana blanca condiciona la presa de decisions. Educació assegura que no disposa de dades sobre els centres que compten amb un programa alternatiu a la suspensió de les classes. Tampoc hi ha dades sobre els receptors dels 800.000 euros pressupostats per subvencionar les activitats. Dels 550.000 que la Generalitat va invertir a finançar parcialment les activitats extraescolars de l'última setmana de juny i la primera de setembre del 2010 se'n van beneficiar uns 60.000 alumnes dels prop de 700.000 matriculats a infantil i primària (3-12 anys) en el sistema educatiu català, cosa que pot donar una idea de l'impacte de les subvencions.

Després de la caiguda en desgràcia de la setmana blanca, l'única reforma que sobreviu del nou calendari és l'avançament en una setmana del començament de les classes, que el curs 2010-2011 es van iniciar el 7 de setembre. CiU pretén mantenir aquesta data per als alumnes d'infantil i primària, però estudia endarrerir l'inici del curs a l'ESO.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal