Rigau obre la porta a la supressió de la setmana blanca aquest mateix curs en alguns centres 0

745 31/12/2010, 11:17   

La consellera d'Educació insisteix que la sentència del Tribunal Suprem sobre la immersió lingüística només fa referència a "casos particulars"

La setmana blanca podria desaparèixer abans d'haver-se arribat a aplicar mai en alguns centres. La nova consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que parlarà amb la comunitat educativa "per veure si alguns centres ja es poden beneficiar aquest any" de l'eliminació d'aquesta setmana de vacances als mesos de febrer i març. Rigau ha matisat, però, que aquest canvi no s'aplicarà encara als centres que "ja hi hagin trobat solució", per no perjudicar ningú. De cara al curs vinent sí que n'ha avançat l'eliminació total.

Sobre la sentència que el Tribunal Suprem va emetre la setmana passada i que instava la Generalitat a reintroduir el castellà com a llengua vehicular a l'escola, la consellera ha reiterat que el text "afecta només casos particulars", i que es basa en la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, que no qüestiona la immersió lingüística. En aquest sentit, Rigau ha assegurat que l'objectiu final de l'escolarització ha de ser que els alumnes obtinguin "el nivell competencial adequat" en totes dues llengües al final de la seva etapa educativa, i que per tant és un qüestió "de competències, i no tant d'hores". La titular d'Ensenyament ha conclòs que la Generalitat ha de mantenir la seva política i "quan hi hagi casos particulars en què es pronunciï un tribunal", actuar en conseqüència.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal