D'Educació a Ensenyament0

836 06/01/2011, 12:21   

El nom fa la cosa, o com a mínim, diu molt de qui el posa. I un canvi significatiu el el govern d'Artur Mas és el del nom de la conselleria d'Educació, que passa a anomenar-se d'Ensenyament. Per a algú, podrà ser una qüestió de matís, però la realitat és que la diferència és enorme.

Quan el primer Tripartit va crear la conselleria d'Educació, el nom ja era tota una declaració de principis de l'intervencionisme d'esquerra: és un nom que porta implícit el fet que l'escola educa, i que l'educació és una cosa integral, que comprèn tot el que és una persona. Representa que l'Estat té la responsabilitat d'educar els individus.

Es tracta d'una visió no gaire diferent de la del republicanisme jacobí francès (l'escola com a fàbrica de francesos) o la del comunisme soviètic (l'escola com a fabricant d'homes nous del socialisme). Quan Irene Rigau ha assumit la conselleria, ha tingut molt en compte aquestes dades i ha decidit per un immediat retorn a la nomenclatura del pujolisme: el Departament d'Ensenyament. "Ensenyament" és una paraula light, comparada amb "educació": es tracta de fer que als alumnes se'ls ensenyin coses. No d'adoctrinar-los.

De l'educació a l'ensenyament hi ha un abisme. El mateix que hi ha entre José Montilla i Artur Mas.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal