El Síndic avisa que la supressió del Batxillerat pot anar contra la igualtat d'oportunitats 0

599 12/01/2011, 20:20   

El Síndic de Greuges adverteix el Govern que la supressió del cicle de Batxillerat en alguns instituts pot perjudicar els alumnes més desafavorits, i que la mesura podria vulnerar el dret a l'educació en igualtat d'oportunitats. En una resolució que s'ha fet pública avui, Rafael Ribó demana a la conselleria d'Ensenyament que redacti un informe específic que analitzi l'impacte de la supressió a cada institut afectat.

Els àmbits que proposa que s'analitzin són: l’èxit escolar i la composició social; la segregació escolar; l’especialització i la personalització de la tasca educativa; les transicions educatives de l’alumnat escolaritzat; l’accessibilitat geogràfica i l’oferta educativa del territori; l’escolarització postobligatòria pública i l’absorció de l’alumnat de batxillerat nocturn al batxillerat a distància.

Diu el Síndic en un comunicat de premsa: "Si després d’analitzar aquests àmbits es constata un impacte negatiu, el Síndic suggereix al Departament d’Ensenyament que o bé es repensi l’aplicació de la mesura o bé compensi els efectes que pugui tenir sobre l’equitat".

El març de l'any passat, la conselleria d'Educació –llavors en mans d'Ernest Maragall– va decidir suprimir el cicle de Batxillerat –tant diürn com nocturn– a tretze centres de tot Catalunya argumentant que hi havia pocs alumnes inscrits. Els centres només poden impartir ara l'ESO. Els sindicats creuen que la mesura farà que molts alumnes deixin els estudis després de l'ESO.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal