Recordar-se del cos de catedràtics quan arriben les eleccions sindicals0

995 25/01/2011, 10:08       #LOE,

Els catedràtics som sempre els grans oblidats dels sindicats, normalment reticents a la promoció professional basada en cossos docents diferents. Que la LOE atribueixi als catedràtics determinades funcions com a manera d’omplir de contingut la promoció professional no sembla preocupar gaire als grans sindicats, que barregen en els seus programes reivindicacions d’educació infantil, primària i secundària. Si la secundària queda diluïda, què serà dels catedràtics ?

Però, quan arriben les eleccions sindicals la preocupació pels catedràtics ressorgeix. Potser perquè aquí hi ha una bossa de vots que cal recuperar...fins a les properes eleccions. Però cal refrescar la memòria. ¿Quina és la postura dels tres grans sindicats que en les darreres eleccions a Catalunya van assolir al menys el 10% dels vots sobre els cossos de catedràtics ?

  • USTEC no vol saber res dels cossos de catedràtics. I ho diu clarament. I com que estan en contra de tot allò que no sigui un cos únic (primària + secundària) ni tan sols van signar l’acord sindical amb el Departament que va permetre les darrers convocatòries de càtedra.

  • CCOO és un dels sindicats que es recorda dels catedràtics quan arriben les eleccions. Sembla que en reunions públiques es mostren partidaris del cos de catedràtics. Serà de paraula, perquè si anem als documents escrits la cosa canvia. En un document oficial de la Federació estatal de CCOO sobre el futur Estatut de la Funció Pública Docent es pot llegir textualment:
    Desde CC.OO. entendemos que la recuperación de algunos Cuerpos de Catedráticos en la Ley de Calidad ha sido un error. En el fons CCOO sempre ha estat pel cos únic, tot i que ha modulat aquesta reivindicació en funció de les circumstàncies.

  • ASPEPC·SPS és l’únic dels gran sindicats que ha estat sempre en contra del cos únic primària + secundària, des del primer moment i ha acceptat com a part de la promoció professional l’existència dels cossos de catedràtics, sense qüestionar-ne la seva existència.

Per aquest motiu ACESC dóna suport a la Federació de Secundària ASPEPC·SPS en les properes eleccions sindicals.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube

Qui som i què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal