Decret de Direccions, Oposicions 2011, Jubilació LOE 2011, Accés a Càtedra 20110

2035 27/01/2011, 08:48       #Mesa sectorial, #LOE,

Ordre del dia: 1- Proposta de resolució per la qual es convoca concurs de mèrits per seleccionar el director o la directora dels centres educatius dependents del Departament d’Ensenyament.

2. Torn obert de paraules (Oposicions 2011, Jubilació LOE 2011, Accés a Càtedra 2011)

Primera reunió de la Mesa Sectorial després del canvi de Govern. La sessió ha servit, inicialment, per a la presentació protocol·lària del nou Director General de Professorat i Personal de Centres Públics, Miquel Fornells i Gallart.

1- Proposta de resolució per la qual es convoca concurs de mèrits per seleccionar el director o la directora dels centres educatius dependents del Departament d’Ensenyament.

El Departament presenta la seva primera Resolució a banda de les autoorganitzatives que resulta decebedora: enlloc de procedir a negociar amb la part sindical el contingut del Decret de Direccions (recorregut ja davant dels tribunals), és a dir, a fer el que l'anterior Administració no va fer i amb la justificació -més o menys convincent- de la necessitat de proveir les vacants de directors per al curs vinent presenta una Resolució fidel en la lletra i l'esperit al Decret de Direccions rebutjat unànimement per tots els sindicats i la immensa majoria del professorat.

ASPEPC·SPS demana una moratòria en l'aplicació dels aspectes més controvertits del Decret de Direccions encara que es faci el concurs de selecció com a mostra de bona voluntat negociadora per part de la nova Administració i la revocació de l'Ordre d'adaptació del procediment disciplinari sumari que permet als directors imposar sancions immediates a faltes lleus. Ambdues peticions queden de moment sense resposta tot i que esperem que n'hi hagi.

Després de la discussió tècnica d'alguns aspectes del barem, de la inclusió d'un precepte per tal d'evitar que els representants del professorat en la comissió de selecció puguin formar part d'algun projecte i de valorar un punt afegit que, segons el Departament, mostra la seva voluntat de que el Claustre i el Consell Escolar puguin discutir i valorar els projectes de direcció abans de la constitució de la comissió de selecció (punt 9.3: "La direcció del centre... convocarà al claustre de professors i al consell escolar per notificar-los les sol·licituds admeses... i posar en coneixement dels dos òrgans els projectes de direcció de les persones candidates") la part sindical deixa constància del seu rebuig total al model de direcció implicat en aquesta Resolució.

2- Torn obert de paraules

Oposicions 2011

El Departament manifesta la seva intenció de convocar-les però no n'assumeix un compromís ferm. No pot donar cap informació concreta perquè la decisió dependrà tant de les converses a Madrid (que poden donar resultats aviat o d'aquí quinze dies) com de les properes reunions del Consell Executiu del Govern. Manifesta que encara hi ha temps fins a mitjans-finals de març (les proves podrien ser al juny o juliol) per a publicar la convocatòria en el cas que hi hagi. Tampoc vol entrar a parlar de previsió de places possibles.

Jubilació LOE 2011

Més del mateix. Encara no s'ha pogut publicar la Resolució de convocatòria perquè s'està pendent de com quedaran afectades les gratificacions, i en quina mesura, per les restriccions pressupostàries.

Accés a Càtedra 2011

Un cop més les retallades pressupostàries: no hi ha dotació econòmica en la pròrroga dels Pressupostos, segons el Departament, per a poder convocar les 700 places que queden per cobrir i, a més, el procés selectiu es veuria afectat, igualment, per la restricció estatal del 30% així que, de moment, l'assumpte queda en la més absoluta indefinició.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal