Sobre l'Acord entre Govern, CCOO i UGT: 'La jubilació als 67 anys, una aberració per als docents'0

1628 31/01/2011, 09:39       #LOE, #Jubilacions, #Comunicats,

Els sindicats CCOO i UGT han pactat amb el govern la reforma de les pensions en uns termes prou coneguts per a tothom.

Pel que fa als funcionaris docents, cal dir que de moment els termes pactats es refereixen al Règim General de la Seguretat Social, mentre que als funcionaris ens pertoca el règim especial de Classes Passives.

Tot fa pensar que els termes d’aquest acord es traslladaran al règim de Classes Passives, establint-se l’edat de jubilació legal als 67 anys, mitjançant un període flexible d’adaptació similar al Règim General de la Seguretat Social.

De l’acord signat crida notablement l’atenció que, entre els col·lectius que podran tenir algun tipus de jubilació anticipada, no s’esmenti en cap moment els docents, sobretot quan els sindicats que l’han signat estan fent èmfasi en el manteniment de la jubilació anticipada LOE durant la campanya de les eleccions sindicals. Aquest era un moment adequat per a introduir algun tipus de jubilació anticipada als docents de l’ensenyament públic.

Aquest acord manté el règim de jubilació parcial a l’empresa privada, sistema al qual s’acull el professorat de l’ensenyament privat. Els funcionaris de l’ensenyament públic quedem totalment desprotegits: sense jubilació anticipada LOE (acaba el proper 31 d’agost) i sense cap pròrroga prevista.

ASPEPC·SPS rebutja totalment l’acord signat entre CCOO, UGT i el govern: considerem totalment inacceptable i una autèntica aberració el fet de no considerar la docència entre les possibles professions que poden gaudir de jubilació anticipada. El nostre compromís amb el professorat ens farà lluitar amb totes les nostres forces, sobretot les que ens donen els vots, per a fer possible una jubilació anticipada digna als funcionaris docents.

Quan es publiqui la norma que regularà les futures jubilacions de Classes Passives, ASPEPC·SPS informarà detalladament dels seus termes.

Federació de Secundària
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal