Oriol Pujol revela que la Generalitat gairebé 'no pot pagar les nòmines'0

662 01/02/2011, 15:44       #Retribucions,

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha revelat que la situació financera de la Generalitat és tan "dramàtica" que "pràcticament no es poden pagar les nòmines" de l'administració catalana. En declaracions a COMRàdio recollides per EFE, Pujol ha justificat així que el president de la Generalitat, Artur Mas, viatgés ahir en classe turista en el seu vol a Madrid, per llançar un "missatge" d'austeritat a la ciutadania.

"Si la situació financera és de tanta gravetat que dificulta el funcionament ordinari de la Generalitat, no és important que el president de la Generalitat llanci un missatge?", ha plantejat. El missatge de Mas, segons Pujol, pretenia deixar clar que "estem fotuts, la situació és molt complicada financerament parlant i jo vaig en classe turista de la forma més austera possible".

"A veure si parlem clar. Pràcticament no es poden pagar les nòmines de la Generalitat. Ja sé que el govern en això ha de ser més prudent. Jo no tinc per què ser tan prudent", ha afirmat Pujol, que ha denunciat el "festival de pagar sous a tutti quanti" en temps del tripartit. "Jo ja entenc que el Govern en això sigui molt prudent i algú després dirà que cal fer-li una estirada d'orelles al senyor Oriol Pujol. Que m'estirin el que vulguin", ha afegit.

En contrast amb aquesta defensa de la decisió de Mas de volar en classe turista, l'expresident català Jordi Pujol va criticar el juliol de 2007 José Montilla per desplaçar-se a Portugal en una companyia aèria de baix cost en un viatge institucional.

Homs matisa Oriol Pujol i fa una crida a "no patir" per les nòmines

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha matisat aquest migdia les declaracions del seu company de partit Oriol Pujol en què aquest alertava de les dificultats de la Generalitat per pagar les nòmines als seus empleats. "Que la gent no es preocupi per la situació dels nostres treballadors", ha afirmat Homs, que també ha explicat que Oriol Pujol no ha dit, en cap cas, que la Generalitat no tenia diners per pagar les nòmines. Ara bé, tampoc ha detallat fins a quin mes hi ha diners per fer front als pagaments.

Pel que fa a una informació apareguda al Financial Times sobre que el deute català pot dificultar la sortida de la crisi de l'Estat espanyol, el portaveu s'ha limitat a dir que considera "exagerat" aquest titular. Homs ha insistit que la situació econòmica de la Generalitat és complicada però que ja s'estan fent els primers passos per redreçar les finances catalanes per mitjà de l'anunciat pla de viabilitat.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal