Proposta places oposicions 2011, Concurs de Trasllats 2011, Accés a Càtedra 20110

2977 07/02/2011, 11:33       #Oposicions, #Mesa sectorial,

Ordre del dia:

1- Proposta d'oferta pública docent per l'any 2011.

2- Proposta de resolució de convocatòria de concurs oposició per a l'ingrés a la funció pública docent.

1.- Proposta d'oferta pública docent per l'any 2011

L'oferta del Departament, xifrada en 1245 places és, segons les paraules dels seus representants, inamovible perquè estan limitades per la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat que restringeix al 30% la possibilitat de convocatòria de places. Aquesta proposta per cossos seria la següent:

845 per a Secundària (ESO i Batxillerat).

152 per a Secundària (FP).

191 per a Professors Tècnics de Formació Professional.

30 per a EOI.

20 per Arts Plàstiques i Disseny

La proposta ha estat jutgada insuficient per tots els sindicats i suposa un nou greuge comparatiu, com ha afirmat ASPEPC·SPS, respecte a les oportunitats que ha tingut el col·lectiu de secundària d'accedir-hi en els darrers anys a la funció pública. ASPEPC·SPS considera que el Departament no ha explorat prou possibilitats per a complir el precepte de la Llei de Pressupostos i, a l'hora, convocar les places pactades al seu moment. És cert que a la nova administració no se li pot adjudicar la major part de la responsabilitat però els "experts" del Departament -molts dels quals continuen a Via Augusta encara- podrien haver justificat millor el seu sou buscant-hi solucions com ara l'adequada interpretació del caràcter estructural i consolidat d'aquestes places -ja existents- que podrien no incloure's en el capítol d enova despesa de personal

Distribució per especialitats

No considerem exactament un mèrit que només es convoquin en tota l'Administració pública oposicions d'ensenyament -a part de les de mossos d'esquadra, com és ben sabut-, però sí que considerem un desmèrit que es convoqui a penes un 35% de les places compromeses (per l'anterior Administració, contumaçment incomplidora, tot s'ha de dir). I és que a diferència d'altres sectors de l'Administració, a Ensenyament el pas de funcionari interí a funcionari de carrera no costa ni cinc cèntims més. La reducció en l'oferta de places no pot respondre, doncs, a mesures d'estalvi anticrisi, sinó més aviat a la pressió contra la pròpia idea de funcionari públic que prové de sectors mediàtics i polítics ben coneguts per tots i dels quals no val la pena ni fer-ne esment.

ASPEPC·SPS demana que el Departament es comprometi a no convocar noves oposicions a l'Administració pública fins que no s'hagi complert l'acord que preveu encara 1500 places més de secundària que han "desaparegut".

2.- Proposta de resolució de convocatòria de concurs oposició per a l'ingrés a la funció pública docent.

Pel que fa a les qüestions més tècniques de la convocatòria, destacarem el següent:

  1. Degut a raons de calendari, aquest any les oposicions tindran lloc en període no lectiu, és a dir, es duran a terme a partir del mes de juny.
  2. La convocatòria incorporarà un annex nou amb totes les titulacions equivalents a efectes de docència.
  3. En el cas d'aspirants que siguin interins i que aportin un informe provinent d'una altra comunitat autònoma, s'haurà d'especificar en acollir-s'hi. Així mateix, en el cas que algú disposi de més d'un informe, només es podrà aportar el més recent.

La resta de qüestions no experimenten, en general, modificacions substantives respecte a l'última convocatòria.

En els propers dies sortirà la convocatòria al DOGC i les proves començarien al juny un cop acabades les activitats lectives (a partir del 24 probablement). La convocatòria presentarà poques diferències respecte a les darreres perquè encara estem dintre del període transitori del Real Decreto 276/2007, de 23 de febrero, por el que se aprueba el Reglamento de ingreso, accesos y adquisición de nuevas especialidades en los cuerpos docentes a que se refiere la Ley Orgánica 2/2006, de 3 de mayo, de Educación, y se regula el régimen transitorio de ingreso a que se refiere la disposición transitoria decimoséptima de la citada ley.

Esborrany inicial de la convocatòria pendent d'alguns mínims retocs

3.- Torn obert de paraules.

Concurs de Trasllats 2010-2011.

ASPEPC·SPS i la resta dels sindicats demanen explicacions sobre la suposada intenció del Departament de no treure a Concurs la majoria de les vacants existents davant de l'evidència, recollida a molts centres, de l'existència d' instruccions verbals i, fins i tot, escrites al respecte. El Departament admet que encara no hi ha cap decisió presa respecte a les vacants a treure, la qual cosa implica -al nostre parer- que, efectivament, hi ha aquesta voluntat, però que informarà aviat a la part sindical. ASPEPC·SPS i la resta de sindicats demanem que TOTES les vacants surtin a Concurs.

Accés a Càtedra 2011

El Departament, finalment, afirma rotundament que no convocarà Accés a Càtedra perquè la Llei de Pressupostos limitaria a unes 30 les places que es podrien convocar.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal