Jubilació voluntària LOE 20110

1947 14/02/2011, 18:11       #Mesa sectorial, #LOE, #Jubilacions,

Ordre del dia:

1. Lectura i aprovació, si escau, de l'acta 2/2011 corresponent a la sessió del dia 7 de febrer de 2011.

2. Gratificacions extraordinàries complementàries per jubilació voluntària anticipada dels funcionaris docents per a l'any 2011 (Jubilació LOE).

2.- Gratificacions extraordinàries complementàries per jubilació voluntària anticipada dels funcionaris docents per a l'any 2011 (Jubilació LOE).

Els representats del Departament d'Educació exposen el següent:
La Generalitat té prorrogats els pressupostos del 2010 i s'ha compromès a fer una reducció del 10% en l'actual exercici, retallada que estarà perfilada cap al mes de Juny. La partida per fer efectiva la gratificació extraordinària prevista per a la jubilació anticipada prevista a la LOE ha estat incrementada els darrers anys entre un 20 i un 25% anuals. El curs passat es van acollir a aquesta possibilitat 1015 docents. Enguany, el Departament calcula que hi ha 2600 persones que ho podrien sol·licitar.

En previsió de la retallada gairebé segura del pressupost, “l'equip actual del Departament, per tal de no decebre les expectatives” (sic.) de les persones que pensaven jubilar-se (és el darrer any que aquest model està en vigor i no hi ha noticies fefaents d'una eventual pròrroga), ha decidit elevar al govern de Generalitat una proposta d'acord per la qual:

  1. Es mantindria la taula de gratificacions del curs passat (recordem que ja fou “convenientment” retallada en un 5% gràcies al decret de mesures de contenció de la despesa del govern central).
  2. Es pagaria la quantitat que correspon a la Generalitat en cinc anys.

És a dir, qui s'acollís a la jubilació LOE enguany cobraria, el mes d'agost, la part que abona l'estat central més un 20% de la part que abona la Generalitat. La resta seria abonada els següents quatre anys a raó d'un 20% cada mes d'agost.

Els representants del Departament diuen que el reconeixement del dret a la jubilació anticipada LOE per part de l'administració inclou el compromís adquirit de pagament d'aquestes quantitats, atès que es tractaria d'una despesa ja aprovada però “ajornada” i, per tant, no subjecta a les futures variacions pressupostàries.

També se'ns informa que si no es fes amb aquesta fórmula es podria procedir a aplicar el mateix criteri que s'empra amb el Fons d'acció social,és a dir, prorratejar la quantitat pressupostada entre els peticionaris.

La part sindical demana per la possibilitat de:

  1. Retallar els terminis (menys de cinc anys per a cobrar el total);
  2. Variar els percentatges en funció de l'edat de jubilació;
  3. Aplicar alguna mena de revisió en funció del increment dels preus;

El Departament, com a resposta, fa constar que el que avui presenta no és una proposta de negociació, sinó una decisió ja presa que el Departament "notifica" a la mesa sectorial: no te marge per negociar cap canvi i, atès el fet que amb la seva proposta es garantirà el cobrament íntegre per un acord de govern, demana que els sindicats presents a la mesa acceptin la seva proposta.

Els representants d'ASPEPC·SPS a la Mesa Sectorial
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal