Ensenyament frena la implantació dels portàtils a l'aula 0

747 14/02/2011, 18:31   

La consellera Rigau anuncia que el curs que ve no s'incorporaran els 40.000 alumnes previstos. Des que es va crear, l'eduCat 1x1 arrossega molts problemes de connexió.

La crisi obliga a aturar la digitalització de les escoles. El departament d'Ensenyament ha anunciat que el proper curs no s'incorporaran al programa d'ús del portàtil a l'aula els 40.000 alumnes previstos. La consellera Irene Rigau no ha deixat clar fins a quin punt la retallada serà total o si hi haurà part d'aquests 40.000 alumnes que sí que podran arrencar el curs amb el portàtil.

Aquells instituts que ja estiguin implantant aquesta iniciativa ho continuaran fent, però els que s'hi hagin d'incorporar de nou potser no ho faran. Rigau també ha assegurat que estan estudiant, des del vessant pedagògic i econòmic, els resultats d'aquest programa. El sistema EduCat 1x1 està funcionant a uns 600 instituts catalans. El projecte, que va néixer el curs passat, arrossega molts problemes, especialment per la mala connexió d'internet dels centres educatius. El programa està finançat a parts iguals per la Generalitat i pel govern espanyol.

Rigau ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa de presentació del procés de preinscripció escolar, que arrenca aquest dilluns.

El departament d'Ensenyament oferirà per al curs que ve 1.044.509 places en els diferents ensenyaments. L'oferta del Servei d’Educació de Catalunya significa un increment de 12.127 places respecte a les del curs anterior 2010-2011, quan la xifra va ser de 1.032.382 places. Una de les novetats de la preinscripció és la introducció del nou criteri de desempat. S’atorgaran 5 punts de desempat per a l’alumnat que hagi tingut pare, mare, tutor/a o germà escolaritzat en el centre on es presenta la sol·licitud. L’objectiu d’aquest punt de desempat és afavorir la implicació de les famílies en l’acció educativa dels centres. De les 1.044.509 places per al curs 2011-2012, un total de 711.593 places corresponen a l’escola pública i 332.916, a l’escola privada concertada.

Programa electoral ASPEPC·SPS (*)

... Replantejament del programa 1x1, extraordinàriament costós i poc eficaç acadèmicament. Aplicació en funció de l’aprovació majoritària del claustre de professors i a condició que la xarxa del centre ho permeti. Informació transparent sobre les concessions a les empreses que han dut a terme el programa 1x1.

(*) Consulta el nostre programa electoral complet a secundaria.info (versió en tríptic)


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal