Gratificacions jubilació LOE: Una bufanda a trossos, per a què serveix?0

1972 15/02/2011, 09:48       #LOE, #Jubilacions, #Comunicats,

El Departament ha anunciat que la part que li correspon abonar de la retribució extraordinària per jubilació LOE, coneguda popularment com a «bufanda» no la farà efectiva d'un cop, sinó en cinc terminis a raó del 20% cada any.

Aquells que es jubilin el proper 31 d'agost rebran l'import íntegre de la part corresponent a l'Estat, d'una banda, i el 20% de la corresponent a la Generalitat, de l'altra. La resta l'aniran percebent en terminis anuals.

Exactament igual que si per guarir-nos del fred, se'ns donés mitja bufanda i se'ns digués que cada hivern se'ns n'hi afegirà un pam més fins a cobrir la bufanda original.

També cal veure, no tan sols la pèrdua real que significarà la no actualització segons l'IPC en els propers quatre anys d'aquests retalls de paga, sinó les conseqüències fiscals que això pot comportar per als afectats. Tot dependrà de quina sigui la forma que se li doni a aquest ajornament, però es podria donar el cas que s'hagués de cotitzar per unes quantitats que encara no s'han percebut de manera efectiva, però sí des del punt de vista administratiu. Tot plegat difícilment admissible ni amb l'excusa de la crisi: greu i poc seriós.

Si semblava que havíem començat millor que l'anterior equip, cosa no gaire difícil d'altra banda, aquesta decisió no contribueix a mantenir el clima inicial i més quan no hi ha hagut cap marge de negociació. Ja pot algun sindicat atribuir-se el mèrit de conservar la “integritat” de la gratificació (que no és tal): la realitat és que ha estat una mesura unilateral del Departament en la qual els sindicats hem estat “convidats de pedra”.

Per tot això, ASPEPC·SPS reclama del Departament que no faci com l'equip anterior i compleixi els seus compromisos com a Administració. No es pot jugar amb aquestes coses.

Federació de Secundària
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal