Sobre els anuncis de retallades econòmiques als centres0

931 18/02/2011, 10:14       #Retribucions, #Comunicats,

La notificació enviada als centres pel Departament d'Ensenyament anunciant una retallada de l'assignació pressupostària fins a l'aprovació dels propers Pressupostos de la Generalitat ha produït preocupació entre el professorat, preocupació que comparteix ASPEPC·SPS.

Per a poder oferir un servei de qualitat, els centres públics necessiten fer front a unes despeses de funcionament, la majoria de les quals, sobretot les fixes (energia, aigua...) han incrementat el seu cost i ara, sense la dotació econòmica adequada, hauran d'adaptar-se a unes restriccions de consum que repercutiran en el seu funcionament.

ASPEPC·SPS considera que la greu situació econòmica i la desmesurada política de despeses de l'anterior equip del Departament no haurien de repercutir fins a aquest punt en els usuaris del sistema educatiu públic.

Entenem que cal ajustar la distribució dels recursos actuals de manera que afecti el mínim possible a la qualitat del sistema, i que abans de prendre una mesura tan dràstica, el Departament d'Ensenyament faria bé de retallar o suprimir altres despeses, sobretot les de tipus burocràtic. Es podria pensar, per exemple, en la supressió del Consell Superior d'Avaluació, les tasques del qual podrien ser assumides per Inspecció; en la reducció al mínim del pressupost del Consell Escolar de Catalunya (de ben poca utilitat); en l'eliminació dels plans de centres, per exemple els Plans de Qualitat que ofereixen diners per aprovats; en la supressió de subvencions a entitats, algunes d'elles clarament clientelars (per exemple, l'Associació de Directors AXIA ha rebut entre l'any 2005 i el 2010 una quantitat de 58.000 euros)...

ASPEPC·SPS espera que aquesta amenaça no s'acompleixi i que els centres públics puguin rebre la dotació econòmica que els permeti mantenir l'adequat funcionament de les seves instal·lacions.

Federació de Secundària
logo aspepc·sps


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal