Els instituts proposen suprimir les classes d'ESO a la tarda i fer jornada intensiva 0

1039 18/02/2011, 10:56   

Els directors d'instituts de Lleida van acordar en una reunió que va tindre lloc aquest dijous proposar al departament d'Ensenyament la implantació de la jornada intensiva de matí per a les classes dels quatre cursos d'educació secundària obligatòria (ESO) i suprimir les que es fan a la tarda, almenys tres dies a la setmana. Els directors impulsen aquesta iniciativa com a alternativa a la retallada de més d'un 20% en el seu pressupost per a despeses corrents com electricitat, neteja, calefacció o aigua que Ensenyament preveu aplicar aquest any.

En aquest sentit, diversos directors van explicar a aquest diari que la jornada partida a l'ESO comporta que la conselleria hagi de pagar les despeses de menjador a tots els alumnes que han de fer ús d'aquest servei a l'estar escolaritzats fora del seu municipi. El seu argument és que, si es fa jornada intensiva, Ensenyament s'estalvia una important partida que no afecta la qualitat del servei educatiu. Els directors destaquen que la jornada partida a l'ESO només està vigent a Catalunya i en una o dos comunitats autonòmiques més, i que totes les dades demostren que la jornada intensiva no té efectes negatius sobre els resultats acadèmics.

A més, indiquen que els centres estan disposats a organitzar activitats extraescolars a la tarda. Els responsables dels instituts consideren que retallar més d'un 20 per cent les despeses sí que afectarà la qualitat del seu servei, ja que la calefacció o la llum són subministraments bàsics i el marge per reduir costos és molt limitat. "Som conscients que estem en una època difícil i hi ha d'haver restriccions, però un 20 o 21 per cent és massa", va assenyalar un altre director.

A la reunió també es van consensuar altres propostes alternatives a la retallada de les seues despeses corrents, tot i que de menys repercussió en l'àmbit econòmic. Una és revisar la dotació dels serveis tècnics d'Ensenyament per reduir-ne l'estructura i una altra, retallar el nombre d'alliberats sindicals. Les dos mesures permetrien augmentar el nombre de docents en actiu.

Finalment, plantejaran que la neteja diària dels centres educatius s'iniciï al migdia amb l'objectiu d'estalviar electricitat, fet que seria més factible amb la jornada intensiva.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal