Setmana blanca en família per al 95% dels alumnes 0

528 01/03/2011, 09:44   

Els pares han optat definitivament per espavilar-se pel seu compte en aquesta primera i última setmana blanca escolar. Només un 5% de les famílies han decidit enviar els fills a l'esplai o de colònies, segons les dades que ahir va donar el departament d'Ensenyament prenent com a exemple les comarques gironines.

La gran majoria dels pares han agafat vacances o han deixat la canalla amb els avis. Segons la consellera, Irene Rigau, aquesta és la prova que la iniciativa impulsada pel tripartit "no qualla" i que s'ha d'enterrar definitivament. "Anar a la neu aquí és més car que en altres països com Alemanya i és una iniciativa que no pot quallar tot i l'esforç dels AMPA i ajuntaments", va dir Rigau a Girona. Ahir els 400.000 alumnes dels centres de la Catalunya Central, Girona, Lleida i el Maresme-Vallès Oriental van començar la setmana blanca. La resta, la faran la setmana vinent.

Les activitats alternatives que havia plantejat el sector del lleure han fracassat. Associacions de pares, esplais i cases de colònies atribueixen la punxada a la crisi, la incertesa del calendari escolar i a la retallada d'ajuts. Pocs dies després d'assumir el càrrec, Rigau va arribar a dir que els centres que volguessin no farien setmana blanca. Després se'n va desdir i en va ajornar la suspensió fins al curs vinent. D'altra banda, el pla d'austeritat del nou Govern ha deixat reduït el pressupost d'ajuts per a les associacions de pares i mares a 240.000 euros. Toquen a 4 euros per alumne. El tripartit havia previst 800.000 euros. El cost mitjà de les activitats és d'entre 100 i 400 euros per alumne i setmana. Els esplais no han tingut èxit però sí que han repuntat les escapades en família a destins propers.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal