Bayot prohibeix parlar amb els mitjans als directors d'institut0

1564 23/03/2011, 10:43       #Mobilitzacions,

El director del Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, ha prohibit als directors dels instituts parlar amb els mitjans de comunicació. Bayot ha donat aquesta ordre a les direccions de l'Alt i el Baix Empordà, després que la seva petició de realitzar jornada intensiva s'hagi fet pública.

Pel que fa a la jornada intensiva, el responsable d'Ensenyament manifesta que «és molt poc probable» que el curs vinent es puguin aplicar canvis d'aquesta envergadura.

«El Departament d'Ensenyament no té cap interès que ni aquest tema ni cap altre s'airegi en els mitjans de comunicació», afirma el seu màxim responsable a Girona en un correu electrònic que els va enviar divendres.

Vint-i-quatre centres de secundària de l'Empordà han demanat a la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat que els permeti fer jornada intensiva durant tot el curs argumentat, sobretot, motius d'estalvi econòmic. La resposta pública del Departament a aquesta demanda és que l'estudiarà, igual que d'altres d'arreu del territori.

Propostes sí, però internes

El director territorial del Departament d'Ensenyament a Girona va rebre dimarts la petició de la Junta de directors de Secundària i, tal com va explicar ell mateix ahir, no hi va veure «cap problema perquè el que ha de fer un grup de directors d'una zona és, justament, fer propostes»; afegint que «sempre estic agraït que es facin, i amb ganes d'estudiar-les».

Però quan allò que el director territorial considera un assumpte «intern» va arribar als mitjans de comunicació, va decidir adreçar-se als directors de centre perquè «tinc clar que no poden anar a la premsa». El titular de la Conselleria d'Ensenyament a Girona va reconèixer que «l'escrit és taxatiu perquè els directors han de saber quin és el canal».

En ser preguntat pels motius que el van dur a fer aquesta advertència, Albert Bayot va explicar que el seu posicionament parteix de la «premisa de certa precaució, per no generar conflictes i confusions». En la seva opinió, «com a ciutadà per descomptat però com a director de centre puc dir que el govern ha pres una o altra direcció, però no que hem fet una proposta per veure si poso pressió i es crea confusió». Aquesta -va afirmar- és «una mala manera de fer» que, per exemple, pot desconcertar les famílies; «em preocupa que no es generin expectatives i confusió a la ciutadania», va concloure.

La carta que va enviar a les direccions dels instituts de l'Alt i el Baix Empordà acabava donant «dues consignes clares» per respondre les «possibles preguntes de la premsa sobre aquest tema o qualsevol altre». Les respostes tipus que proposava són, en primer lloc, que les Juntes de Directors són el canal de comunicació entre directors i els Serveis Territorials i, en segon lloc, que «no hem de donar cap explicació als mitjans de comunicació sobre qüestions internes que es troben en estudi».

La jornada intensiva

Pel que fa a la jornada intensiva, el responsable d'Ensenyament a Girona manifestava en la seva carta que «és molt poc probable» que el curs vinent es puguin aplicar canvis d'aquesta envergadura. Ahir, Albert Bayot va aclarir que, personalment, pot veure la mesura «amb bons ulls» però va remarcar que «s'ha d'estudiar moltíssim, s'ha de mirar amb lupa» perquè hi intervenen molts factors -horari, professors.... Dilluns, durant una visita a Figueres per inaugurar una escola, la consellera Irene Rigau va explicar que el seu Departament estudiarà la petició de reorganitzar l'horari.

Correu dirigit a les direccions

El 18 de març de 2011 13:51, Direcció ST Ensenyament Girona ha escrit:

Benvolguts/des directors/res,

Aquesta setmana vaig rebre una carta de la directora de l'INS Cendrassos de Figueres, Mercè Castelló, que, en nom de la Junta de Directors de Secundària de l'Alt i el Baix Empordà, em sol·licitava que s'estudiés la possibilitat que els instituts poguéssiu realitzar horari intensiu al curs vinent.

Si bé, en aquests moments, s'estan estudiant diverses fórmules organitzatives, és molt poc probable que per al curs vinent puguin fer-se canvis amb profunditat com seria aquest. Tot i amb això, el Departament d'Ensenyament no té cap interès que ni aquest tema ni cap altre s'airegi en els mitjans de comunicació i menys mentre no hi hagi cap mena de resposta prevista, ja que es generen conflictes i/o expectatives innecessàries.

Com que hem tingut coneixement que alguns directors d'institut heu fet saber a alguns mitjans de comunicació que s'havia tramès aquesta petició als Serveis Territorials, vull que tingueu present que no teniu autorització per explicar a la premsa cap de les peticions adreçades i, encara menys, cap suposició sobre el que es podrà o no es podrà fer, amb l'ànim, justament, de no crear confusió.

Us demano, doncs, que respongueu a les possibles preguntes de la premsa sobre aquest tema o qualsevol altre, si es produeixen, d'acord amb aquesta indicació i amb dues consignes clares:

1a) La comunicació que tenim els directors i el Servei Territorial és sempre sobre temes diversos a través de les Juntes de Directors.

2a) Lògicament, no hem de donar cap explicació als mitjans de comunicació sobre qüestions internes que es troben en estudi justament per aquest mateix fet.

Quedem a la vostra disposició per a qualsevol dubte que pugueu tenir.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal