Oposicions 2011. A l'atenció dels opositors de Biologia i Geologia i de Física i Química0

2034 01/04/2011, 09:39       #Oposicions,

La convocatòria d'enguany presenta una important diferència respecte a la convocatòria del 2009 en el redactat de l'annex 4 que fa referència a les concrecions per a la programació de l'àrea de Ciències de la Naturalesa.

Mentre la convocatòria del 2009 deia en el seu paràgraf 17è de l'annex 4 "Respecte a l'àrea de ciències de la naturalesa, i amb la finalitat que els seus continguts no estiguin compartimentats, sota el concepte de ciència integrada aquesta àrea engloba diverses disciplines de ciències naturals i de ciències fisicoquímiques. Per tant, es pot optar per la programació d'un curs de forma integrada. No obstant això, tal com s'especifica en el mateix decret de regulació del currículum, per a tercer curs d'ESO s'acceptarà una programació referida a biologia i geologia o a física i química. Cal, però, que en les unitats corresponents, es faci referència a les relacions que puguin tenir els elements de les diferents disciplines que engloba l'àrea.", la convocatòria actual diu en el seu paràgraf 18è del mateix annex "Respecte a la matèria de ciències de la naturalesa, i amb la finalitat que els seus continguts no estiguin compartimentats, sota el concepte de ciència integrada aquesta matèria engloba diverses disciplines de ciències naturals i de ciències fisicoquímiques.
Per tant, es pot optar per la programació d'un curs de manera integrada.
"

S'ha eliminat doncs la part de l'antiga convocatòria que permetia presentar una programació només de Biologia i Geologia o només de Física i Química de 3r d'ESO, i que hem destacat en negreta.

Ja que aquest canvi ha provocat nombroses consultes i que el redactat permet diferents interpretacions, hem demanat al Departament que, per escrit, faci els oportuns aclariments. La resposta rebuda per correu electrònic és la següent:

"Benvolguts,

En primer lloc, s’ha de partir i tenir en compte sempre el que diu la convocatòria d’oposicions de 2011 en vigor.

En segon lloc, en relació amb la programació didàctica de què parla l’annex 4, es diu que "La programació didàctica haurà de fer referència al currículum vigent a Catalunya d’una matèria...". També es diu que: "La programació inclou el desenvolupament d’un esquema de cada una de les unitats didàctiques corresponents a un curs escolar...".  Així doncs, en la matèria de ciències de la naturalesa, la programació es prepararà a partir del currículum del curs (1r, 2n o 3r) que triï l’opositor/a.

En tercer lloc, a l’annex 4 s’especifica que: "Respecte a la matèria de Ciències de la Naturalesa, i amb la finalitat que els seus continguts no estiguin compartimentats, sota el concepte de ciència integrada aquesta matèria engloba diverses disciplines de ciències naturals i de ciències fisicoquímiques. Per tant, es pot optar per la programació d’un curs de manera integrada."

Aquesta explicació o comentari de l’annex 4 sobre la matèria de Ciències de la Naturalesa s’ha d’interpretar en el sentit que el currículum de 3r curs  presenta els continguts en dos blocs (Biologia i Geologia i Física i Química) i també un bloc de continguts comuns. Així doncs, la programació del curs de 3r ha de contenir-los tots.

Atentament,
Servei d'Ordenació Curricular"

Per tot això aconsellem als professors que vulguin fer la programació només de l'especialitat Biologia i Geologia o de Física i Química, fer-la de 4rt d'ESO o de batxillerat.

Més informació

RESOLUCIÓ ENS/607/2011, de 25 de febrer, de convocatòria d'oposicions

Últims articles publicats sobre les oposicions

Arxiu Oposicions


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal