Ensenyament estudia prescindir de 5.000 mestres i professors interins0

1512 04/04/2011, 08:50       #Interins i substituts,

La consellera Rigau estudia si amplia la jornada de classe del professorat per poder aprimar la plantilla

Els prop de 9.000 mestres i professors interins de la plantilla docent de la Generalitat es troben en el punt de mira de les retallades de personal que estudia la Conselleria d'Ensenyament.

La consellera Irene Rigau sospesa anul·lar l'acord assolit el 2005 amb CCOO que va reduir les hores de classe dels ensenyants de primària de 25 a 23 hores setmanals i que ha creat uns 2.500 llocs de treball que ara, si es fa marxa enrere, serien prescindibles. Una ampliació similar de l'horari de classe del professorat de secundària permetria aprimar la plantilla en 2.500 professionals més, segons càlculs sindicals.

Rigau té dues alternatives més sobre la taula per redimensionar el capítol de personal. La supressió de la sisena hora de classe diària a primària, que únicament es portaria a terme en els dos primers cursos de l'etapa, o el pagament de les hores extres a aquells que acceptin oferir més hores lectives. En qualsevol dels supòsits se sacrificaria personal interí. Ensenyament es proposa revelar la incògnita en els pròxims dies.


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal