En defensa de la llengua catalana al Batxillerat0

987 04/04/2011, 10:27       #Opinió, #Mobilitzacions,

Els professors i professores que promovem la Plataforma en defensa de la llengua catalana al Batxillerat ens adrecem novament a tot el professorat de Secundària i a totes aquelles persones que ens van enviar la seva adhesió per tal d’informar-los de la qüestió que ens ocupa.

Després de la roda de premsa i de l’acte a la seu d’Òmnium Cultural de Barcelona en defensa del català al Batxillerat celebrada el 12-5-2009, la Plataforma va adreçar una carta al Conseller d’Educació Ernest Maragall perquè ens rebés. Però no vam rebre cap resposta. Per sort, gràcies a un contacte informal amb personal del Departament, vam poder concertar finalment una entrevista amb el director general de l’Educació Secundària i el de Batxillerat, en la qual li vam expressar els importants inconvenients de la decisió que havien pres de reduir les hores lectives de l’assignatura de Llengua i literatura catalanes al Batxillerat. En aquest sentit, li vam lliurar l’escrit “Reflexions sobre la situació actual del català al Batxillerat” perquè es fessin càrrec de la precarietat en què es troba l’assignatura en aquesta etapa. Al cap d’un temps, vam rebre la resposta que resumia la seva posició mostrada durant l’entrevista (vegeu document adjunt).

I ara, després d’un llarg parèntesi durant el qual les perspectives de canvi de la situació de l’assignatura de Llengua i literatura catalanes al Batxillerat han estat inexistents, a causa de la reiterada negativa del Departament d’Educació de l’antic govern a restituir-hi l’horari lectiu de l’assignatura i també a causa de la llarguíssima campanya electoral, ens posem novament en contacte amb vosaltres perquè creiem que cal donar una nova embranzida a la nostra principal reivindicació.

Aquesta convicció es fonamenta en les perspectives que la nova Consellera ha obert quan ha manifestat que no exclou la modificació dels objectius curriculars i, consegüentment, una reconsideració de les hores lectives assignades a cada matèria. A més a més, la consellera Irene Rigau sempre s’havia mostrat força receptiva a les nostres consideracions quan ens va rebre, en dues ocasions, al Parlament com a responsable d’educació de CiU en l’anterior legislatura, i també ens ha arribat la veu, per via indirecta, que té voluntat de resoldre la qüestió horària del català al Batxillerat.

Per tot plegat, vam acordar en una reunió que vam fer el passat mes de febrer d’enviar una carta a la Consellera d’Ensenyament demanat-li una entrevista i així poder saber la posició del Departament sobre aquesta qüestió. La carta ja ha estat tramesa i esperem que la Consellera ens rebi per poder resoldre en positiu aquesta situació tan enutjosa.

Finalment, us demanem un cop més que informeu de la pervivència de la Plataforma a tot el professorat de llengua catalana que encara no s’ha adherit al nostre manifest i que, si ho creu convenient, s’hi adhereixi mitjançant un correu a professorsdecatala@gmail.com, indicant nom i cognoms, centre de treball, DNI i adreça electrònica. Als qui ja us hi heu adherit, us agrairíem que ens feu arribar algunes propostes d’acció que puguem endegar des de la Plataforma.

Salutacions,

Cecília Canudas, Antoni Dalmases, Núria Escapa, Gustau Erill, Marcel Fité Josep Ramon Recordà, Josep Rosell

Documents adjunts

Reflexions sobre la situació actual del català al Batxillerat

Resposta del Departament

Relacionat

El manifest

Creen una plataforma per defensar les tres hores de català en el batxillerat


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal