Qui hi ha darrere del pla EduCAT1x1?0

672 11/04/2011, 09:21       #Retribucions,

De tots es sabut que dins del desplegament del pla EduCAT1x1 hi ha hagut una sèrie de decisions bastant qüestionables (entre elles la de la tria d’una plataforma educativa, a hores d’ara totalment infrautilitzada i, en molts casos de funcionament força deficient, anomenada Àtria, adjudicada per quasibé dos milions d’euros).

A més, en els moments de produir-se la contractació pública i abans de “les dates d’adjudicació”, ja s’havia rumorejat en diferents fòrums, que els guanyadors del mateix serien La Caixa i Aventia, com finalment va succeir (cosa curiosa).

Però, qüestions “estranyes” al marge, comença a ser hora d’entendre certes qüestions i de la defensa aferrissada del pla EduCAT1x1 per part de determinades persones que, arribaven, segons m’han dit, inclús a pressionar els Directors dels centres reticents perquè s’acollissin al pla. Ara, quan el nou govern ha aturat el pla, es comencen a filtrar certes qüestions realment curioses… entre elles el sou del responsable del pla, el senyor Xavier Kirchner.

Doncs bé, resulta que l’encarregat d’aquest fiasco, tal com es publica al DOGC (que curiosament s’ha fet públic ara una assignació pressupostaria de quan manava el govern anterior que, no va publicar mai aquest tipus d’assignacions -o almenys no ho he sabut trobar-) tenia (té?) un sou anual de 95.000 euros (112.100 euros amb IVA), sense comptar les dietes que també deuria passar pels seus desplaçaments per a explicar les virtuts del pla.

És realment curiós que, havent-se demostrat que el pla ha estat un fiasco, no s’hagin demanat responsabilitats al seu màxim responsable (no al polític, que al perdre les eleccions el seu partit, va haver d’anar-se’n forçosament) i, encara continuï deambulant per Via Augusta.

Per tant, ja que sembla ser que seguirà cobrant aquest salari, fins que algú tingui coneixement de cessar-lo, seria bo coneixer-lo una mica. Doncs bé, la primera informació la tenim en el seu perfil de blogger on l’únic que podem destacar és, com a curiositat, el seu sexe femení (ja que no sembla que posseeixi cap bloc en la plataforma).

Això sí, si per algun motiu us penseu que la pàgina ha estat suplantada, ha estat el perfil des del qual ha fet comentaris en el bloc del Jordi Marín, un excel·lent docent que va ser dels primers en qüestionar Àtria (anteriorment anomenada Empúries) en base a un correu electrònic que havia rebut per error.

Però com l’anterior no deixa de ser una simple anècdota, anem a fer una breu anàlisi de la biografia d’aquest senyor:

“Xavier Kirchner ha estat és el director de “Prospectiva Grupo Telefónica”. És enginyer industrial i va ocupar el càrrec de Director del Centre d’Investigació i Desenvolupament a Barcelona de Fujitsu España durant tres anys. A més a més, Kirchner ha sigut director del Centre de Càlcul a la Facultat d’Informàtica de la Universitat Politècnica de Barcelona y ha ocupat llocs de responsabilitat a “Digital Equipament Corporation” i en el grup “Taurus”, entre altres responsabilitats, ha sigut director d’Operacions Estratègiques de Nortel Networks. Va estar treballant com a Director de Prospectiva del Centre de Telefónica I+D de Barcelona fins el moment que va ser nomenat Director del Programa de Innovació en Metodologies per a l’Aprenentatge i l’Ensenyament a Talència“

Curiosament, es va elegir com a responsable del pla EduCAT1x1 a una persona que havia treballat per algunes multinacionals (Telefònica, Fujitsu i Nortel Networks), la qual cosa podia produir incompatibilitats amb el càrrec “públic” de confiança que havia d’ocupar, ja que el pla EduCAT1x1 estava dotat amb una quantitat increïble de diners i, es podria pensar que algú que ha treballat en determinades empreses de sectors en els quals estava implicat el pla, podia afavorir-les d’alguna manera. Per tant, ja era un motiu per descartar-lo, ja que havia tingut interessos (qüestions laborals) en sectors “sensibles” pel pla.

Com a comentari, no m’agradaria deixar de comentar dins la seva biografia, que és un bon aficionat al piragüisme i que, curiosament, es dedica a donar conferències sobre aquesta pràctica, en períodes importants en la implantació del pla (com pot ser del 2 al 8 d’octubre de 2010 a Menorca on impartia “jocs utilitzant el GPS”).

Per tant, coneixent el nom i cognoms del “màxim responsable” a nivell d’organització i desenvolupament del pla, sobta que no se li estiguin demanant responsabilitats per la manera com l’ha dut a terme i, qüestionar-li certes actuacions que ha emprès i “apostes descarades” per determinats lobbys tecnològics o editorials. També és curiós que encara estigui voltant pel Departament d’Ensenyament (tanmateix haver-se congelat el pla) i encara no hagi sortit en cap mitjà de comunicació per posicionar-se sobre la decisió de la Consellera d’Ensenyament de realitzar aquesta aturada. Suposo que deu estar esperant a que la situació millori, i pugui sortir del seu silenci sense haver d’assumir cap responsabilitat.

Ja veieu que en l’article m’he centrat en el màxim responsable, tanmateix haver-se’m comentat de manera extraoficial (i no confirmada) els altres càrrecs (cap de projecte, tècnics, etc.) ja que la responsabilitat del pla (en positiu o en negatiu) és pura i exclusivament de dues persones: l’exconseller d’Educació (en les qüestions polítiques) i del Director del Programa (en la qüestió d’organització, gestió i desenvolupament del mateix).

http://www.xarxatic.com/qui-hi-ha-darrere-del-pla-educat1x1/


facebook twitter enllaçar comentar


Tornar a la pàgina d'inici

Comentaris

Sense comentaris.

Afegir comentari

S'ha d'estar connectat per publicar un comentari.

Espai Personal Wiki Suport Twitter Facebook Youtube
Qui som què fem

Contacta'ns

Pots contactar amb nosaltres a la seu central o a qualsevol de les nostres seus territorials

Utilitzeu el Servei d'Atenció al Professorat per a consultes.

Política de privacitat i avís legal